реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Колишній міліціонер сяде на 10 років

Прокуратурою Чернігівської області у суді апеляційної інстанції доведено вину колишнього правоохоронця Олександра Лютого, який 14 вересня минулого року п’яним сів за руль і спричинив у Чернігівському районі загибель трьох людей. Про це повідомила прес- служба обласної прокуратури.

У середу, 6 травня, ухвалою апеляційного суду апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника залишені без задоволення, а вирок Чернігівського районного суду ― без змін.

Вирок набрав законної сили з моменту проголошення ухвали.

Як вже повідомлялося раніше, винуватця цього ДТП вироком Чернігівського районного суду від 9 лютого засуджено до 10 років позбавлення волі ― максимального покарання, передбаченого законом за скоєний ним злочин.

Також цим вироком суду його на підставі ст. 54 Кримінального кодексу України позбавлено спеціального звання «майор міліції».

Вину підсудного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб), державним обвинуваченням у суді доведено в повному обсязі.

Досудове розслідування щодо працівника правоохоронного органу, згідно вимог законодавства, проводилося слідчим відділом прокуратури області.

Обставини ДТП:

14 вересня минулого року о пів на десяту вечора водій автомобіля «OPEL VIVARO ПГА6» у стані алкогольного сп’яніння на автодорозі Чернігів-Пакуль-КПП Славутич неподалік смт Михайло-Коцюбинське Чернігівського району вчинив зіткнення з причепом легкового автомобіля, що стояв на узбіччі.

Водій цього легковика і троє його пасажирів у цей час оглядали свою машину, обступивши її. У результаті зіткнення їх причеп, на якому був закріплений човен, буквально розчавив трьох із них. Один з потерпілих помер на місці ДТП, ще двоє померли в лікарні, не приходячи до свідомості.

Винуватець аварії після цього намагався втекти з місця події, його затримували місцеві жителі.

За показами свідків і висновками експертиз, техніка була справною, дорожнє покриття сухим, габаритні вогні – ввімкненими.

Нетверезий водій, який спричинив ДТП, був працівником міліції (заступником командира взводу патрульної служби зони ЧАЕС) у відпустці.



Теги:прокуратура Чернігівської області, ДТП, патрульна служба ЧАЕС, Пакуль, мвс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar