реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Колишні працівники штабу Березенка визнали підкуп виборців

Колишні працівники штабу провладного кандидата у народні депутати у 205-му окрузі (Чернігів) Сергія Березенка заявляють, що є свідками того, як його команда підкуповувала виборців в окрузі, зокрема, за сприяння начальника міліції міста.

Під час прес-конференції в УНІАН колишні працівники штабу також повідомили, що отримували протизаконні вказівки від керівників штабу провладного кандидата.

Зокрема, під час прес-конференції, один з колишніх працівників штабу Максим Іванчук, розповів, що на початку липня один з його знайомих - Іван Рудяк - запропонував йому поїхати до Чернігова з метою активної участі у створенні організації «За чесні вибори». За словами Іванчука, він та ще група хлопців погодились на таку пропозицію, і вже у Чернігові Рудяк познайомив їх з координатором Антоном Соколовим. Іванчук повідомив, що вже 3 липня їм дали вказівку прийти за адресою вул. Щорса, 23, де проходила агітація за Березенка.

«Нас пропустили туди без проблем і познайомили з керівником, який всім управляв, - Антоном Шевцовим (начальник міліції міста Чернігів - УНІАН). Ми його не знали. Як пояснив нам Соколов, він був начальником служби безпеки Сергія Березенка», - сказав Іванчук і зазначив, що після цієї зустрічі йому телефонували і давали вказівки прибути за тією чи іншою адресою, аби фіксувати все, що там відбувається і звітувати.

За словами Іванчука, за вказаними адресами, група, до якої входив і він, бачила агітаційні намети і багато людей.

«Нас координував Антон Шевцов. Він знаходився там постійно. Розповідав, куди йти і що робити. Ми стежили, щоб ніхто не фотографував, під час того як були дві зустрічі виборців з Березенком», - розповів Іванчук.

Протягом наступних днів, за його словами, тривала активна робота зі створення організації «За чесні вибори» і, як пояснювали хлопцям, ця організація створювалась для контролю за дотриманням порядку у виборчому процесі.

«Але потім ми дізнались від Соколова, що ця організація буде допомагати і вирішувати будь-які конфліктні ситуації, що пов'язані з Сергієм Березенком. Ми здивувались, але не надали цьому великого значення. Ми брали участь в автопробігу з прапорами, біля наметів, які стояли у місті, ми пояснювали людям про створення організації, закликали їх робити свій вибір чесно, роздавали дітям цукерки. Приблизно до 14 числа ми цим займались. Паралельно нам кожного дня надходили дзвінки від Соколова, що нам потрібно поїхати за певною адресою і подивись, що там. Наприклад, було завдання поїхати до готелю «Україна» і познімати, що там відбувається... Це тривало протягом кількох тижнів. Одного дня ми зустрілись з Рудяком у квартирі, яку він знімав, і нам поставили інші завдання - не лише знімати, а поїхати до певних наметів і вчинити там провокацію. Він пояснив, що це потрібно для того, щоб у разі, якщо буде відбуватись «кіпіш» біля наметів Березенка, нам таке потрібно влаштовувати біля наметів Геннадія Корбана (кандидат у народні депутати у 205-му окрузі - УНІАН). Ми цього не виконували, бо не підписувались на такі завдання протизаконні», - заявив Іванчук.

Іванчук також повідомив, що одного ранку йому та ще кільком хлопцям було поставлено завдання поїхати за певними адресами, де стояли автобуси, сидіти в машинах і стежити за тим, щоб там все було спокійно.

«Що відбувається в автобусах, нам ніхто не став пояснювати, але сказали, що якщо ми побачимо там «кіпіш», то повідомляти. Ми поїхали на одну з адрес. Там було три автобуси, багато людей, агітаційний намет Березенка, охоронці, які охороняли автобуси, і машина. Ми за всім спостерігали. Я бачив, що люди заходили в намет, щось підписували, їх перевіряли, вони мали паспорти в руках та якісь угоди. Після того як їх там перевірили, вони заходили в автобус. Після того як вони туди заходили, за ними заходив охоронець, який перед цим брав у багажнику машини конверти. Ми підозрювали, що це гроші, бо з людьми, які виходили, ми спілкувались, і вони казали, що Березенко видає по 400 гривень. Ми підозрюємо, що це за голос він давав», - сказав Іванчук і зазначив, що протягом дня по декілька разів до автобусів приїздила «Тойота» чорного кольору.

Іванчук також зазначив, що такі автобуси стояли за кількома адресами, де він був безпосередньо за вказівкою, і за кожною з цих адрес приїздила та сама «Тойота».

Як відомо, проміжні вибори народного депутата відбудуться у 205-му окрузі 26 липня.

Автор: Олекса ВАЛАХ УНІАН



Теги:проміжні вибори, Корбан, округ 205, Березенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar