реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Коцюбинський між двома жінками

З класиків українці поробили майже ікони -- не дай Бог, щось на них криво сказати. Це, звісно, комплекс постколоніальної нації.

Тож чудово, що студія "ВІАТЕЛ" ламає ці комплекси -- всі їх фільми про видатних українців побудовані майже виключно на любовно-сімейних почуттях і проблемах. Житейський погляд. Без пафосу. Серія зветься "Гра долі".

Сьогодні в Чернігові, в музеї-заповіднику М.Коцюбинського автори представили фільм про Михайла Коцюбинського -- в основу лягли сюжети стосунків письменника з дружиною та коханкою Аплаксіною. Режисер Василь Вітер та акторка Наталія Сопіт змогли вловити і безвідповідальність класика в особистому житті, і трагедійність його. Як зізналися вони обоє -- закохалися і у Віру Устимівну, дружину письменника, яка героїчно перетерпіла втручання сторонньої жінки у її особисте життя, та ще й забезпечила письменнику умови для праці -- і у Олександру Аплаксіну, що флером російської культури змогла причарувати митця і прожила до глибоких літ без сім"ї.

Віват авторам фільму! А придбати фільми можна буде трохи згодом у культурно-мистецькому центрі "Просвіти", що готується до відкриття по вулиці Шевченка, 9.






Коментарі (0)
avatar