реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Клуб відновив американець

22 вересня в Іванівській громаді, в селі Слобода, відкрили новий клубний будинок на місці того, що був зруйнований під час бойових дій. Відновлення стало можливим завдяки фінансовій підтримці американського мецената Делла Лоя Хансена, який вже не вперше допомагає жителям села. Окрім клубу, він активно займається відновленням житла для постраждалих від війни.

"Я люблю допомагати Слободі. Це приносить мені радість. Я хочу підтримати моїх українських братів і сестер, які страждають від цього великого зла. Ці добрі, сміливі люди потребують допомоги, і я щасливий бути частиною їхнього життя", — сказав благодійник.

Новий заклад культури облаштований сучасними кімнатами для дитячої творчості, спортивною та актовою залами, а також офісними приміщеннями й кухнею. Про це повідомляє сторінка громади в мережі Фейсбук.

Голова Іванівської громади Олена Швидка зазначила: "Якщо брати по всіх селах громади, я думаю, рідко де ми знайдемо такий сільський клуб навіть у нас у Чернігівській області. Це не просто будинок культури — це місце, де люди зможуть ввечері проводити свій час, тому що гарна облаштована ділянка навколо цього приміщення".

Також благодійник допомагає у відновленні пошкоджених будинків. Жительки села Людмила Осипенко та Алла Фомічова поділилися, як завдяки фінансовій підтримці вдалося відремонтувати їхні домівки, зокрема замінити дахи та відновити фасади.

Під час окупації в селі було знищено 18 будинків, понад 230 — пошкоджено. З 2023 року Делл Лой Хансен щомісяця надає постраждалим сім'ям грошову допомогу та збудував для них вісім модульних будинків.
Цей проєкт є яскравим прикладом міжнародної допомоги, яка сприяє відновленню українських громад.



Теги:Україна - США, відновлення Чернігівщини, Слобода, Іванівська громада


Читайте також






Коментарі (0)
avatar