реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Клюєви почали новий політичний сезон

До початку третьої сесії Верховної Ради сьомого скликання залишилось чотири дні, а політичний бомонд вже стоїть на вухах. Агенція «Інтерфакс-Україна» створила чи не найбільшу сенсацію цього року – Клюєв купив «Межигір’я». УНІАН та «Українська правда» мабуть позеленіли від заздрощів.

30 серпня тепер можна умовно вважати кінцем відпусток і стартом нового політичного сезону, що Сергія Клюєва значною мірою змінює розклади сил у владній верхівці. До цього часу Віктор Янукович намагався віддалитись від будь-яких фінансово-олігархічних груп впливу, обмежившись найближчим оточенням, яке вже звикли називати «сім’єю». Це було відправною точкою для вибудовування своєї політики всіма політичними силами та їхніми спонсорами.

Відсьогодні ситуація змінюється кардинально. Придбання Клюєвими Межигір’я означає, що Янукович допускає під своє крило родину Клюєвих. Якось по-іншому важко трактувати цю новину. Навіть якщо припустити, що Президент не хотів наближати до себе Клюєвих, то отримавши у власність Межигір’я вони отримують відмінний інструмент впливу на Януковича.

Отже, початок публічних політичних ігор стартував трохи раніше за календарну відмітку - 3 вересня. Така новина напевно сплутала всі карти основних політичних опонентів. Плани, які таємно готувалися протягом літньої відпустки, потрібно буде переробляти, домовленості – передомовляти. А з Клюєвими, яких вже всі встигли списати в архів, наново вибудовувати стосунки.

Найнезрозуміліша тепер ситуація з бувшими фаворитами – С.Арбузовим і О.Вілкулом. Поки вони змагалися один з одним, на їх місце призначають іншого.
До речі, не слід забувати, що Янукович ще 12 березня доручив Клюєву координувати діяльність центральних органів влади у напрямку європейських інтеграційних процесів України й взаємодію з інститутами Європейського Союзу, а на цьому тижні Андрій Петрович перебував з візитом у Брюсселі та провів переговори з єврокомісаром з питань розширення Штефаном Фюле, заручившись його підтримкою України у «торговельній війні» з Росією та гарантіями підписання Угоди про асоціацію України з ЄС у листопаді.
Спостерігаючи за бажанням керівництва країни все ж таки рухатись у напрямку Європи, а не Митного Союзу, Андрій Клюєв виступає у якості лідера, а на фоні кадрових ротацій, які заплановано на вересень, взагалі маємо нового претендента-суперваговика на прем’єрське крісло.
За даними ж, які надходять з Європи: Брюссель погодив кандидатуру Клюєва на прем’єрство та, у майбутньому, на місце кандидата від влади на пост Президента України.


RT korr



Теги:Межигір'я, арбузов, Клюєви, Вілкул


Читайте також



Коментарі (0)
avatar