реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Китайців перестають боятися....

Велика сімка серйозно розізлилася. Якщо китайські компанії продовжать допомагати РФ, на них очікують західні санкції.

На саміті G7 в Італії країни-члени "Великої сімки" заявили, що продовжать впроваджувати санкції проти компаній з Китаю та третіх країн за допомогу російським терористам. Мова, серед іншого, йде про китайські фінансові установи та інші компанії. Вже неодноразово китайців ловили на тому, що вони допомагають Росії купувати та перевозити товари оборонного значення.

Як сказано у декларації за підсумками саміту, такі дії китайських компаній підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Тому без відповіді це не залишиться.

"Відповідно, ми запровадимо обмежувальні заходи для запобігання зловживанням та обмеження доступу до наших фінансових систем для фізичних та юридичних осіб у третіх країнах, включно з Китаєм, які беруть участь у цій діяльності", – сказано у заяві.

Окрім цього, "Велика сімка" буде вживати заходів проти тих, хто допомагає росіянам обходити санкції. Для початку це будуть серйозні штрафи. Також G7 візьметься за російський "тіньовий флот" та морські перевезення в інтересах РФ.

"Ми закликаємо фінансові установи утриматися від підтримки та отримання прибутку від російської воєнної машини. Ми зробимо подальші кроки для стримування та припинення такої поведінки... Ми вживатимемо заходи, зокрема санкції та інноваційні заходи... для боротьби з використанням Росією оманливих альтернативних практик судноплавства для обходу наших санкцій за допомогою тіньового флоту", – йдеться в декларації.

Китайські "мутки" з Росією
Раніше Інформатор писав, що до Росії не доходять міжнародні платежі за метал - діють санкції. Але у Москві й Пекіні знайшли спосіб, як їх обійти - розраховуються криптовалютою. Щонайменше два великі виробники металів, що не перебувають під санкціями, перейшли в платежах на стейблкоіни, прив’язані до долара США (USDT). За підсумками січня-березня поточного року Росія збільшила постачання металів до Китаю.

Також ми розповідали, що китайсько-російські відносини вийшли на новий рівень і дали прогноз, що у перспективі можуть перерости в повноцінний військово-політичний союз. І лідером тут буде не Москва, а Пекін. Китай відстоюватиме вигідне для Росії перемир'я , бо Сі хоче використати час для підготовки свого молодшого партнера до битви за інтереси Піднебесної.

Нагадаємо, Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру у Швейцарії. Причина - туди не пускають Росію.
"Інформатор"



Теги:Україна - Китай, широка війна, Україна - ЄС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar