реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Китай хоче нашого зерна

Україна цікава для китайських інвесторів через потенціал швидкого нарощування виробництва аграрної продукції. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ сказав генеральний директор Міжнародного центру продовольчої політики Шенгген Фан.

Експерт переконаний, що від співпраці України з Китаєм в аграрному секторі виграють не лише обидві країни, але й глобальний ринок. Він прокоментував нещодавній меморандум про співпрацю між українською та китайською державними агрокомпаніями, згідно з яким Китай може інвестувати більше 2,6 млрд доларів в український АПК.

На його думку, імпорт української пшениці та кукурудзи допоможе Китаю уникнути загрози дефіциту харчів. Попит на продовольство у Піднебесній постійно зростає.

«Ми потребуємо більше ресурсів. І Україна може виробляти більше. Україна може стати для нас важливим постачальником основних продуктів …, таких, як пшениця та кукурудза. Китай міг би інвестувати в інші країни, але Україна має свої переваги. Зокрема, в неї є хороший потенціал, щоб наростити виробництво, тож повернення інвестицій є дуже високим», - зазначив він.

Експерт наголосив, що в майбутньому Китай може розширювати перелік імпортованих з України харчів.

«Китай використовує кукурудзу, щоб наростити поголів'я худоби. До того ж, зростає населення, доходи зростають, і потреба у їжі також продовжуватиме зростати. Кукурудза та пшениця - це два види продуктів, які Китай дуже потребуватиме від України. Але у майбутньому Китай також зможе імпортувати молочні продукти, оскільки їх виробництво в Україні має хорошу традицію та хороший потенціал до зростання», - вважає Шенгген Фан.



Теги:Україна - Китай, Кукурудза, продовольча безпека


Читайте також



Коментарі (0)
avatar