реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Китай і Японія готуються повторити кримський сценарій

Всекитайські збори народних представників (аналог парламенту) зареєстрували закон про приєднання до Китаю територій, які досі належать Російській Федерації. Китай готовий видавати росіянам китайські паспорти.

В той же час Китай однозначно висловився за територіальну цілісність України, проти російської агресії. Натяк, бачимо, чіткий: або виводите свої війська з України, або ми забираємо свої землі.

До відома: Китай у всі часи, незважаючи і на комуністичну владу, визнавав легітимним один договір з Росією - Нерчинський. А його підготував наш земляк, гетьман Дем'ян Многогрішний, засланий в Селенгінськ. Оскільки в москалів не було людей, здатних вести переговори з китайцями, покликали нашого політв'язня.

Також ні в Росії, ні в Україні не афішується, що Путін передав Китаю 600 квадратних кілометрів російської території - острови на Амурі, в тому числі той, на якому знаходилися дачі хабаровчан. Здається, його назва Великий Толбачинський.

А острів Доманський, добре відомий людям старшого покоління, також переданий Китаю.

Японія також стала розглядати повернення Курильських островів після агресії Росії в Криму. Японія ніколи не визнавала законною їх окупацію після другої світової війни.

Здається, Путін таки нажав на спусковий гачок розпаду Російської Федерації.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Дем'ян Многогрішний, Україна - Китай, Україна - Росія, Курильсьскі острови


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ну шо? Путин-путин?
avatar
2
есть такая старая добрая пословица-Не рой другому яму-сам в неё попадёшь......
avatar