реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Кіровоградщина стає привабливою для іноземних інвестиций

Амбітна програма «Центральний регіон-2015», ініційована губернатором Кіровоградщини Сергієм Ларіним, однією з головних своїх цілей ставить залучення в регіон іноземних інвестицій.
Саме таке завдання - якісно працювати з інвесторами - ставить перед нами Президент України, - заявив на другому інвестиційному форумі "Elisavetgrad Investment Day - 2012" Сергій Ларін. - Адже інвестиції - це робочі місця, це добробут кожного українця. І, звичайно, ми розуміємо, наскільки це важливо для всіх жителів Кіровоградщини
Завдання не така й проста в державному масштабі, а вже тим більше в рамках аграрної галузі, з притаманними їй специфічними проблемами. Українська сільгосппродукція не дуже затребувана на зарубіжних ринках, та й конкуренція в цій галузі величезна. Але, на щастя, Україна має у своєму розпорядженні культурою, чий експортний потенціал украй високий. Мова йде про соняшник, олія якого є сьогодні одним з головних експортних продуктів України. Тому керівництво області та намагається залучати кошти в будівництво олієекстракційних заводів, як дають найбільшу віддачу (витрати на будівництво окупаються вже через п'ять років). І вже можна говорити про перші успіхи на цьому шляху - говорить експерт.
У трійку найбільших інвестиційних проектів Центрального регіону, з залученням 270 млн. грн. іноземних інвестицій, входить Кіровоградське підприємство «Градолія»
У цьому місяці намічений запуск підприємства «Градолія», яке ми побудували з розрахунком на тривалу перспективу »- говорить директор підприємства Умрихін Володимир Костянтинович. - Обладнання тут сконструйовано по самому останньому слову техніки і з прицілом на іноземного споживача, який екологічну чистоту виробництва цінує не менше, ніж якість продукції.
Відрадно усвідомлювати, що власники підприємства постаралися знизити свою залежність від іноземних виробників парокотельного обладнання. Все обладнання, включаючи парові й високоефективну очистку димових газів, було розроблено Київською організацією СКПТБ «Енергомашпроект». Замовлення на його виготовлення були розміщені на українських машинобудівних заводах - підкреслив експерт.
Крім інвестицій в переробний сектор Кіровоградщини, соняшникова виробництво допомогло завантажити потужності вітчизняних машинобудівників. Реалізовані розробки українських інженерів, які за останній час були витіснені закордонними монополістами.





Коментарі (0)
avatar