реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Кінець Мінстеця: сепаратисти входили до його громадської ради

Служба безпеки України затримала двох чоловіків, які допомагали терористам на Донбасі налагоджувати телеефір сепаратистського каналу "Новороссия ТВ". За даними ГО "Євромайдан", затримані входять до громадської ради Міністерства інформаційної політики України.

"Один із затриманих – Дмитро Василець – свою проросійську позицію не приховував ані у соціальних мережах, ані в телеефірах. СБУшники обшукали квартиру його батьків у Києві, де Василець зареєстрований. Забрали мисливський карабін та жорсткі комп'ютерні диски. З обшуками прийшли і в офіс, який затриманий донедавна орендував. Саме звідти, за словами речниці СБУ, здійснювалась технічна підтримка поширення та трансляції сепаратистського телеканалу", – йдеться у повідомленні громадської організації "Євромайдан" у соцмережі Facebook, передає Корупція Інфо Корупція інфо

Ім'я другого затриманого правоохоронці не називають. За даними журналістів – це Євген Тімонін, який є другом і соратником Васильця.

Стаття звинувачення, яку висувають затриманим, – створення терористичної групи. Вона передбачає до 15-ти років ув'язнення.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 24 листопада, у Києві СБУ почали слідчі дії щодо осіб, які підозрюються у технічному сприянні трансляції телеканалу терористів "Новороссия ТВ" через інтернет.

Як зазначила речниця відомства Олена Гітлянська, "саме цей канал поширює найбільш "брудні" сюжети, замовлені кремлівською пропагандою та фактично став складовою "інформаційної війни", розв'язаної російськими агресорами проти України".

Вона додала, що канала "Новороссия ТВ" поширював відео катувань українських військових і, зокрема, транслював зрежесований "парад українських військовополонених", що є черговим доказом злочинів проти людяності російсько-терористичних угруповань.



Теги:канал Новороссия, Мінстець, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar