реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Київський патріархат відправив на російський фронт першу групу капеланів

7 серпня 2015 року відбулась унікальна подія, адже після плідного навчального графіку перша черга військових священиків Української Православної Церкви Київського Патріархату відбула в зону проведення АТО.

Унікальність цієї події полягає в системності роботи, адже всі кроки підготовки відбувались в тісній співпраці з Генеральним Штабом України та Міністерством оборони України. Як результат, військові священики розподілені за потребами військовослужбовців на 4 групи, у відповідності до кількості секторів зони проведення АТО. Кожен священик групи має приписку до військової частини, яка знаходиться у відповідному секторі зони проведення АТО.

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета кожному військовому священику було закуплено форму, берці та шеврони. Перед відправленням всі військові священики отримали відповідні документи від Синодального Управління військового духовенства та Генштабу для в’їзду в зону проведення бойових дій. Військові командири відповідних частин з ранку 7 серпня виходять на зв'язок з військовими священиками та погоджують умови їх прибуття.

Перед відправленням військових священиків Голова Синодального Управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан відслужив молебень на закликання Святого Духа.



Теги:капелани, Київський патріархат, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Капеллан, УРОДЫ - не православный священник!!!!
avatar
2
...а благодать так і пре від коментатора smile
avatar