реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

"Київхліб" підняв ціну на хліб

ПАТ "Київхліб" прийняв рішення про підвищення роздрібних цін на окремі види своєї продукції. Таким чином, роздрібна ціна на хліб "Український столичний подовий" 0,95 кг буде 4,68 грн. і батон "Нарізний київський" 0,5 кг 3,84 грн.

У "Київхлібі" повідомили, що зробити цей непопулярний крок хлібопекарів змусила скрутна економічна ситуація, що склалася останнім часом на підприємстві.

Основною причиною збиткового виробництва хліба стало значне зростання всіх складових собівартості, пояснили ситуацію виробники.

У той же час, столична влада вже заявила, що має намір звернеться до АМКУ і ГПУ щодо підвищення цін на хліб.

Так, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що для підвищення цін на хліб в Києві немає підстав.

"Ми вже неодноразово говорили, що міська влада не бачить економічних передумов для підвищення цін на хліб. Особливо це стосується соціальних сортів хліба. Така ж позиція КМДА і щодо інших рецептурних сортів. Тому, якщо Київхліб не перегляне свою цінову політику на споживчому ринку столиці , ми будемо змушені звернутися до АМКУ і ГПУ з проханням застосувати відповідні санкції до підприємства"- сказав він.



Теги:ціна на хліб, Київ, Київхліб


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Перед тим, як впаде гривня, або зростуть ціни влада завжди заявляє, що підстав для таких явищ немає.
Майте на увазі, заяви про відсутність підстав, - це попередження про те, що буде саме так, як очікується.
Перед виборами підвищили зарплати і пенсії економічно безпідставно, тобто більше, ніж дозволяє ВВП, вкинули в обіг лишні гривні та ще дозволили трейдерам вивезти зерно осінню, не притримали його до весни, як це зробили минулого року, а тепер заявляють - підстав для росту цін на хліб немає.
Закони економіки об'єктивні, обійти їх і створити чудо нікому ще не вдавалось.
avatar
2
Нічого дивного і неочфкуваного не трапилось. Владик по 206 в.о. ( голова правління Київхліб)виграв вибори, потратив не малу суму коштів, їх треба повернути!!!
avatar
3
І це початок великої соціально-економічної вакханалії. Її ознаки вже повною ходою з'являються у різних царинах життя. Почалися затримки з виплатою заробітньої платні вчителям та медикам у районах.А ще й обєкти ж треба закінчити ті, що породили вибори! А грошей-зась.
avatar