реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Києвом керує громадянин Ізраїлю!

Мер Києва Леонід Черновецький має громадянство Ізраїля, що є значним порушенням законодавства. Ще 17 років тому він репатріювався до Ізраїлю в повній відповідності з Законом про повернення, повідомляє IzRus.
Притягнути Черновецього до кримінальної відповідальності і добитися його видачі буде вкрай важко, оскільки він вже багато років є громадянином Ізраїлю.

Згідно з інформацією, що міститься в базі даних МВС, Леонід Черновецький та його дружина Аліна Айвазова репатріювалися в Ізраїль 5 жовтня 1994 року. Обидва мають стандартні ізраїльські посвідчення особи (їх номери є в розпорядженні порталу IzRus). За даними на липень поточного року, Черновецький прописаний на одній з вулиць Північного Тель-Авіва.

Як пояснило джерело в компетентних органах, Леонід Черновецький репатріювався до Ізраїлю в повній відповідності з Законом про повернення, тому що його батько Михайло Ілліч Черновецький мав єврейське коріння. З публікацій і виступів самого київського мера відомо, що той був офіцером радянської армії, інвалідом війни, закінчив юридичний факультет в Харкові. Він розлучився з дружиною незабаром після народження сина, і Леоніда Черновецького виховував вітчим.

У будь-якому випадку, відповідно до Закону про повернення, він мав право на репатріацію. Відповідно, Черновецький балотувався на посаду президента України (2004), був обраний мером (2006) і був депутатом Ради вже будучи ізраїльським громадянином. При цьому протягом усієї своєї політичної кар’єри він приділяв особливу увагу пропаганді іудохристиянських цінностей, виділяв десятки тисяч доларів на безкоштовне розповсюдження Біблії.

Протягом останнього року Леонід Черновецький майже не з’являвся на робочому місці, і в листопаді був знятий президентом Януковичем з посади голови міської адміністрації, зберігши при цьому посаду мера. На цій посаді він продовжує підписувати рішення Київради.

Народний оглядач



Теги:євреї України, Київ, Україна - Ізраїль, Леонід Черновецький


Читайте також



Коментарі (0)
avatar