реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Києво- Печерську Лавру - українцям і Отто Куусінен

Наш земляк, політолог і русознавць Ростислав Мартинюк на своїй сторінці в мережі Фейсбук опублікував іронічний пост про петицію за поверненння Лаври українцям, себто УПЦ Київського патріархату. Точніше, про те, як сполошилися руськомірци. Для іронії наш автор використав мову особливу, малоруську, якою здебільшого і послугуються ці "канонічєскіє"...

У потязі Тернопіль-Київ підписав через мобілку петицію до Киїради про повернення КПЛ до Помісної Церкви.

Думав шо то буде крик у пустині єдіной страни... но нєт! Кацапи переполошилися, коли 10000 підписів набігло за два дні. Он шо! Внєшнє спокойні хахли помишляють бунт у нирках русского міра - КПЛ! І тут пішла "ешелонована отвєтка"... Так, як тіко і можуть давать отвєтку перепуджені кацапи - попутньо нємілосєрдно палячи свою агентуру. Отже.

1. Містер Клімєнт Вечеря (Ужин), офіційний говорун-тєрпіла, дає подачу: ви шо дурні, ми же укрАінская церква...

2. Містер Ніккола Данілєвіч, он же говорящій протоієрей с родним укрАінскім язиком: та ну, хіхі, у Філарєта стока монахов нєту шоб помінять "наших".

3. Містер Алессандро Драбінка (після смерті Сабодана усиновльонний нєкто Лисовим): да, 13000 подпісЄй - це багато. Канєшна шо попало робицця в нашій канонічєско-непатріотіческій упц-не-мп. Но ми же і нє ураа-патріоти і нє малороси. Ми настоящі, духовні. А то шо єсть казли - так де їх нема. (Написав так талановито, шо даже о. Ейсмонт повірив!) Спалився Драбінка тока на історії з спробою захвата Лаври злими майданєрами. Дєскать з Пєтром Аліксєічем тоді отстояли вмєстє святинюшку! А то шо в Лаврі був пункт сбора активу Кієвской Народной Рєспублікі - так то вде всі забули...

4. Суперправославний сайт ПРАВМІР, імеющій пропіску просто у Москвє, тоже прицельно лягнув за 13000 подпісєй. Лягнув лічно Філарєта Дряхлєющого і нпгадав, шо Владімірскій собор тоже ж можуть откошмаріть! Шоб не сумнівався, дали фотку настоятєля фейкового прихода св. Кн. Владіміра, захованного через дорогу от собора. Ні дать ні взять москаль- батюшка як Отто Куусінен в Терійокі! Владімірскій Народний Собор...

5. Містер Юраш... Шо? Правда? Да-да, православниє. Ето самая большая жертва палєва, яку влаштувала Кацапія після нєзатєйлівого збору подпісєй. Юраш заявив через газету по-укрАінскі, шо Росіюшка "ввєдьот войска в Кієв для защіти прав своіх вєрующіх..." Мда... Тут я і згадав Святослава Шевчука з його заявами про єдіно правільну упц мп в Україні. І згадав шо і Юраш етот - концептуальний греко-католик. І то шо для Помісної Церкви good, то для УГКЦ bad. Бо в авторитєтну Помісну Церкву (в яку ще й Лавра повернеться) готові перейти до 30% парафій з УГКЦ. А це нє надо ні Шевчуку з Римом, ні Ґундяєву з Путіним. Але то буди здогадки!

Але тепер, після якоїсь там петиції, маємо чудєсную галерею: ВЕЧЕРЯ, ДАНІЛЄВИЧ, ДРАБИНКА, ПРАВМІР+ОТТО+КУУСІНЕН, ЮРАШ. Ура, товаріщі! Оні раздєлісь!

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:УПЦ МП, Київрада, Києво- Печерська лавра, Ростислав Мартинюк, Русскій мір


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Все ж треба дещо пояснити.
Містер Клімєнт - архієпископ московського патріархату в Україні, його прізвище справді наше, українське -Вечеря.
Містер Алессандро Драбінка - теж їхній архієрей, теж з українським прізвищем, що розкішно живе на службі Москви і тщиться показать себе українським.
Отто Куусінен - маріонетковий глава фінського уряду, поставлений Сталіним. Такий же продажний, як наші вечері та драбинки.
Юраш - глава департаменту релігії.
avatar