реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Худнути треба правильно

Сьогодні бгаато хто переймається проблемою зайвої ваги. Але одна справа впадати через це в депресію, й зовсім інша -- почати нарешті щось робити..

Нестачі у порадах щодо схуднення нині немає: різноманітні оголошення обіцяють такі перспективи, що аж дух захоплює! Типу: "Я - 15 кг за півтора місяці!" "Я - 20 кг ..." Якщо ви маєте здоровий глузд, то поставитесь до цього з гумором, але ж багато хто хапається за подібні оголошення як за останню надію. Однак варто знати, що згідно із дослідженнями фахівців, нормальною є невелика швидкість схуднення і становить вона від 3-х до 5% від початкової ваги на місяць. Саме таку швидкість варто мати на увазі кожному, хто затіяв схуднення. Худнути швидше 5% на місяць медики не радять.

Чому не можна швидко худнути?

По-перше, в процесі схуднення утворюється досить багато отруйних продуктів напіврозпаду жиру, отаких "шлаків". При цьому чим інтенсивніше схуднення, тим їх більше. Отже при великій швидкості схуднення створюється загроза для здоров'я.

По-друге, при швидкості схуднення значно більшою 5% в місяць інші тканини і органи тіла не встигають пристосуватися до нової ситуації: десь може повиснути шкіра, можуть виникнути судинні порушення і тому подібне.

По-третє, якщо Ви худнете дуже швидко, організм по ходу справи настроюється на запасання жиру, тобто повертається схильність до ожиріння.

ХУДНУТИ ТРЕБА НЕ Менше ніж НА 3% ВІД ПОЧАТКОВОЇ ВАГИ В МІСЯЦЬ, АЛЕ І НЕ БІЛЬШЕ 5%!

Як тільки ви відмітили, що почали повніти і маса вашого тіла перевищує норму навіть не більше ніж на 10 кілограмів, негайно почніть дотримувати дієти і строгого режиму харчування.

Їжте в певний час, помалу, але часто. Ретельно пережовуйте їжу. І ви досягнете ефекту «психологічного обману»: вам здаватиметься, що ви довго і багато їли.

70% калорійності всього добового раціону ви повинні отримати в першій половині дня, тобто в сніданок і в обід. Тоді значна частина отриманої з їжею енергії буде використана організмом в процесі трудової діяльності.
Готуйте їжу без солі, досолюйте блюда на столі. В день достатнього 2—3 грамів (чверть чайної ложки) солі. Виключите цукор, цукерки, торти, тістечка, морозиво, кондитерські вироби, солодкі соки, фруктову воду, лимонад.

Обмежте вершкове масло. Відмовіться від гострих закусок, щоб не порушувати апетит.

Включайте в раціон більше овочевих блюд, сирих овочів і фруктів, вони об'ємні і малокалорійні.

Перед тим, як йти в гості, поїжте удома трохи того, що вам можна, і ви не випробовуватимете болісного бажання їсти те, чого вам не можна.

Так що ж їсти можна? Всі молочнокислі продукти, рибу і м'ясо, краще у відварному вигляді, всі овочі, обмежуючи картоплю, всі фрукти, окрім бананів, інжиру і фініків, молочні продукти, обмежуючи сметану і вершки. На весь день— не більше 100—150 грамів житнього або хліба з висівок.

На тлі такої низькокалорійної дієти один-два рази на тиждень, можна влаштовувати розгрузочні дні. Але схуднути – півсправи. Схуднути важко, але ще важче утриматися в такому стані. Більшість людей коли-небудь в своєму житті пробували схуднути, проте зупинялися на якомусь етапі. Адже стара звичка більша, ніж вимагається організму, швидко повернулася. А чому? Боротьба із звичками вимагає від людини зусиль, а йому простіше залишатися пасивним, знаходячи собі виправдання такі як: «вік, діти, хвороби». Щоб змінити свій зовнішній вигляд, схуднути людина повинна зробити крок назустріч собі, усвідомити себе і своє сьогоднішнє життя, поглянути в майбутнє і побачити інтерес.

І наостанок -- декілька трав'яних зборів для схуднення:

Настій з трави деревію, звіробою і цистозіри: 2 столових ложки збору (трава деревію - 40 г, трава звіробою - 40 г, цистозіра бородата - 20 г) залити 1/2 л кип'ятку і настояти протягом 30 хвилин. Пити в 3 прийоми по 1 стакану.
Настій з коріння жостеру і кульбаби, плодів петрушки і фенхеля: 2 столових ложки збору (корінь жостеру - 60 г, корінь кульбаби - 20 г, плоди петрушки - 20 г, плоди фенхеля - 20 г, листя м'яти перцевої - 20 г) залити 1/2 л кип'ятку і дати настоятися 30 хвилин. Вранці випити весь настій натщесерце.
* * *
Настій з трави цистозіри, плодів анісу і кореня солодки: 2 столових ложки збору (цистозіра бородата - 100 г, плоди анісу - 50 г, корінь солодки - 50 г) залити 1/2 л кип'ятку, настояти протягом 30 хвилин. Пити в 3 прийоми по 1 стакану.

* * *

Слід нагадати, що трави для схуднення і готові трав'яні збори краще всього купувати у фито-аптеках. При цьому не забувайте уважно вивчити інструкцію, адже навіть нешкідливі трави, можуть мати протипоказання і побічні ефекти, як втім, і будь-які ліки.
Ну і звичайно ж, перш ніж, щось купити або спожити, проконсультуйтеся з лікарем.
* * *
А ще психологічна -- поставтесь до процесу схуднення як до заманливої гри! І у вас все вийде!




Теги:рецепти схуднення, Ожиріння, зайва вага


Читайте також



Коментарі (0)
avatar