реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Худнемо з… какао!

Історія приготування какао сягає сивої давнини: ще американські індіанці задовго до появи там Колумба з користю для себе пили напій з плодів какао, який називався чоколатль, тобто "гірка вода".

У європейських чашках какао з’явилося у ХVI ст. І тільки через два століття про нього дізналися в багатьох інших країнах. Какао почали вирощувати навіть в Африці. У Росії шоколад стали виробляти в XIX столітті.

Цінність какао доволі висока. Воно містить багато корисних мікроелементів і має тонізуючий вплив на людський організм.
До речі, какао також входить до знаменитої кремлівської дієти, яка ґрунтується на обмеженому вживанні вуглеводів. Одна ложка какао-порошка містить лише 2 кКл., тому його споживання час від часу шкоди не завдає, пише УНІАН.

З меню кремлівської дієти можна ознайомитись на різноманітних сайтах чи у пресі. А ми пропонуємо рецепт напою з какао.
На 100 мл молока всипати дві ложки какао, розмішати, додати склянку теплої води і поставити на вогонь. При закипанні – додати кілька шматочків гіркого шоколаду і почекати, поки суміш умліватиме на маленькому вогні. Коли шоколад розчиниться, додати за смаком спеції.

Дієтологи радять вживати какао як профілактичний засіб. У цьому напої міститься багато антиоксидантів, які уповільнюють старіння організму і допомагають уникнути багатьох захворювань. Какао навіть здатне запобігти серцевим та раковим недугам.
У спекотних країнах люди особливо часто полюбляють пити какао. Адже порошок какао містить меланін, який здатний поглинати теплове проміння. Він нейтралізує дію інфрачервоних променів, що здатні завдати теплового удару, а такоже ультрафіолетових, які спричиняють опіки. Для поповнення запасів меланіну рекомендується пити какао на сніданок або в середині дня.




Теги:сніданок, какао, кремлівська дієта, шоколад, схуднути з какао


Читайте також



Коментарі (0)
avatar