реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Хто замінить дротове радіо?

25 липня перший заступник голови обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко провів нараду з питань підготовки до запровадження на теренах Чернігівщини, особливо її прикордонних районів з Білоруссю і Росією, альтернативного дротовому fm-мовлення.

В області вже розпочато запровадження fm- мовлення. На fm-діапазоні працюють районні радіо в Новгороді-Сіверському, Варві, оголошено конкурс на ліцензування районного радіо у смт Короп. Подані документи на прорахунок частоти Козелецькому та Корюківському радіомовленню.

Йшлося про те, що кількість працюючих радіоточок дротового радіо в області постійно зменшується. У половині районів нема жодної працюючої радіоточки. Люди не мають можливості слухати ні республіканське, ні обласне, ні районне радіомовлення.

«Влада не повинна бути бездіяльною»,– зазначив Станіслав Прокопенко. Готується звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо виділення відповідних частот діапазону для можливості переходу області з аналогового на цифровий спосіб донесення до слухачів радіосигналу.

На сесію обласної ради планується винести для обговорення проект програми розвитку на Чернігівщині альтернативного fm-радіомовлення. Про це повідомив офіційний сайт Чернігівської ОДА.



Теги:фм радіо, Короп, Козелець, Чернігівська ОДА, дротове радіо, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar