реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Хто винен та що робити з такими дітьми?

У міській раді сьогодні, 6 квітня, відбулася нарада мера з директорами чернігівських шкіл щодо інциденту з побиттям неповнолітньої її однолітками, повідомляє сайт Високий вал .

Загалом зібралися директори лише тих закладів освіти, діти яких були фігурантами на відео – це 1, 13, 29, 32 та 34 школи. Представники місцевої влади, освітяни, поліцейські та психологи намагалися знайти винуватців справи.

У свою чергу начальник управління освіти Василь Білогура запропонував поліцейським перевірити правдивість свідчень постраждалої, мовляв, вона може говорити неправду щодо мотивів виникнення сутички. На що отримав від мера відповідь – не лізти не в свої справи.

Проте, як зауважила психолог Наталія Волинець, провівши розмови з дітьми вона дізналася:

«За «Мегацентром» - це так званий «Тихий район», діти збираються для спілкування через соцмережі. Адже всі вони входять до однієї і тієї ж спільноти. На тому місці 1 квітня всі були напідпитку (у підлітків там схованка), і всі ці розбірки – це наслідки алкоголю. А їхнє продовження відбулося 2-го числа і так далі», - повідомила вона.

У свою чергу директори шкіл зауважили, що їхні повноваження у роботі з батьками та проблемними дітьми обмежені, і у будь-якій ситуації все одно буде винен педагог. Адже батьки намагаються уникнути відповідальності за своє чадо.

За словами директора чернігівської школи №29 Галини Совєтової, прикро те, що поліція знає про збори дітей біля «Мегацентру» та «Голівуду» і ніяким чином не слідкує за правопорядком.

До речі, славнозвісна забіяка, яка лупцює дівчат на відео - Маша Півень, учениця 8-го класу саме 29-ї школи. І директор школи спростувала інформацію, що дівчина ніби то тримає в жаху увесь клас:

«Дівчина вона досить звичайна. Вона дуже комунікабельна, у неї чимало знайомих, вона постійно посміхається і дуже енергійна. Навчається середньо. Але може через середнє навчання вона не може себе реалізувати. Крім того, вона трохи емоційно нестабільна. Відповідно і оцінки коливаються від 1 до 10, від 11 до 2», - повідомила Галина Совєтова.

З`ясувалося, що дівчинка виховується у неповні родині, має непутящу матір, це, можливо, і послугувало виникненню такого конфлікту:

«Велика вірогідність того, що цього б не сталося, якби вдома їй приділяли набагато більше уваги. Для неї дуже значуща позиція мами. Але, на жаль, мама рідко буває поряд з дівчиною», - наголосила директор.

Щодо подальшої долі неповнолітньої забіяки, то зі школи її не виключатимуть, адже таких повноважень дирекція не має. Та якби і мала, то все одно дівчину саму б не лишили, підкреслила Галина Совєтова:

«Не залишати ж дитину напризволяще. Хоча вчинила вона дійсно погано. Проте будемо з нею працювати», - підсумувала директор.

Як повідомив Високому Валу мер міста Владислав Атрошенко, освітян не каратимуть і нікого не звільнятимуть.

У підсумку вирішено провести аналіз учнівської молоді у всіх закладах міста, виявити потенційних правопорушників та провести з ними роз`яснювальні роботи. Також вирішено посилити роботу правоохоронних органів як на вулицях міста, так і в соцмережах. Поліція обіцяє вже найближчим часом розібратися з цим інцидентом.

Нагадаємо, у мережі з`явилося кілька відео, на яких видно, як декілька дівчат шкільного віку жорстоко лупцюють своїх одноліток.



Теги:Владислав Атрошенко, бійка підлітків, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar