реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Хто кому крадій газу?

Десь два місяці тому прес-служба ПАТ "Чернігівгаз" активно поширювала в регіональних ЗМІ і веб-ресурсах інформацію про те як споживачі Чернігівської області ледь не масово крадуть газ і Бобровицький район посів третє "призове" місце по виявлених порушеннях...

За всю Чернігівщину я відповідати не можу, а за рідну Бобровиччину напишу три слова...

Зі скаргами на незаконні дії "газового" монополіста Чернігівщини до Бобровицького бюро правової допомоги та до мене особисто зверталися жителі району і ось маємо такі результати.

1.Пенсіонерці з с.Рудьківка "газівники" нарахували т.з. необліковані об`єми спожитого природного газу, а по простому "штаф" за пошкоджене скло на лічильнику на більш ніж 18 тис. грн. Після поданої скарги комісія з розгляду актів про порушення ПАТ "Чернігівгаз" скасувала "штраф", оскільки було встановлено, що недобросовісний "газівник" після того як зняв лічильник на повірку начебто випадково пошкодив скло, приховав цей факт і склав фіктивні документи про направлення лічильника на експертизу.

Зазначу, що в даній справі я лише консультував а всю основну роботу виконала начальник Бюро Олеся ПОДОЛЯК.

2.Жительці м.Бобровиця мали намір нарахувати "штраф" начебто за несанкціоноване втручання у роботу лічильника її інтереси я предсталяв особисто на засіданні Комісії ПАТ "Чернігівгаз", про що я писав раніше, і Комісія прийняла рішення "штаф" не нараховувати. За моїми розрахунками їй могли нарахувати як мінімум 25 тис. грн.
3.Пенсіонерці з м.Бобровиця "газівники" нарахували "штраф" на більш ніж 8 тис. грн. і навіть при повторному розгляді відмовилися його скасувати.
Після поданих скарг і заяв Регулятор - НКРЕКП зобов`язав монополіста СКАСУВАТИ донараховані об`єми.

4.Жительці м.Бобровиця "газівники" "відрізали" газ за начебто наявний борг у майже 7 тис.700 грн. У подальшому "борг" "збільшився" до 14 тис. 400 грн.

Після мого втручання "борг" зменшився до...563 грн. Але я маю обгрунтовані сумніви і у цьому "боргу", оскільки таким чином "газівники" намагаються хочаб частково "виправдати" свої протиправні дії.
На даний час ще дві "газові" справи перебувають в роботі...

Під час навчання в Академії, викладач криміналіститки казав - "Один випадок - це може бути випадковість, два - це повторність, три - система.." і відповідно я ставлю логічне питання,- так чи дійсно Бобровиччани "крадуть" газ, чи може навпаки, "газовики" хочуть залізти до кишені споживачів..!?
Крім того, я зауважую, що треба боротися не з "наслідками" а ліквідувати першопричину, і Громадська організація буде вносити пропозиції до НКРЕКП, Верховної Ради України (нової), Кабінету Міністрів України щоб скасувати дискримінаційні норми і правила які ставлять Споживачів у нерівне становище з газовими "монополістами" !

Висловлюю подяку колективу Бобровицького Бюро правової допомоги Олесі ПОДОЛЯК і Ані ЯРОШЕНКО, з якими я постійно співпрацюю в питаннях правозахисту громадян.

Голова ГО "Народний контроль та правозахист" (м.Бобровиця) Євгеній ГРОБОВОЙ.



Теги:Чернігівгаз, Права споживачів, Бобровиця, Євгеній Гробовой


Читайте також



Коментарі (0)
avatar