реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Це ще питання - де буде поховано Яковишина?

Останній тиждень топ-новина в Чернігівських медія-ресурсах це склєп-усипальниця за три "ляма зелені" Бобровицького феодала-латифундиста Леоніда ЯКОВИШИНА.

НЕ надаю оцінку моральності, а приведу виключно своє власне юридичне бачення цієї справи в дещо спрощеній формі для кращого сприйняття т.з. пересічними громадянами.

1.Питання, які стосуються поховань померлих громадян, врегульовано Законом України "Про поховання і похоронну справу", прийнятим у 2004 році (далі-Закон).

2.Закон НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ можливості влаштування будь кому (БОМЖу, Герою, Президенту, депутату, міністру, голові колгоспу, "пересічному" громадянину тощо), НЕЗАЛЕЖНО від статків і соціального становища чи заслуг,- індивідуального, окремого, персонального місця поховання на приватній земельній ділянці !

3.Здійснювати поховання можна лише на кладовищах, крематоріях, колумбаріях, інших будівлях і спорудах, призначених для поховання. І такі місця мають бути визначені рішенням органу місцевого самоврядування-Бобровицькою міською радою та погоджено з відповідними державними органами.

Мені особисто НЕ відомо про рішення Бобровицької міської ради, яким мавзолей по вул.Чернігівській "визначено персональним місцем поховання громадянина ЯКОВИШИНА". Але ще раз зазначу, що якщо таке "секретне" рішення і існує, то воно є апріорі НЕЗАКОННИМ.

4.Наскільки мені відомо, земельна ділянка, на якій розташовано мавзолей, перебуває у приватній власності, а ст.28 Закону передбачає, що місця поховань мають перебувати на земельних діялянках, які перебувають у КОМУНАЛЬНІЙ ВЛАСНОСТІ. Тобто на земельній ділянці, яка перебуває у приватній - належить особисто громадянину ЯКОВИШИНУ або колективній власності - належить ТОВ "Земля і Воля", НЕ МОЖЕ БУТИ ЖОДНИХ ПОХОВАНЬ ЛЮДЕЙ (крапка).

5.Враховуючи видатні заслуги громадянина ЯКОВИШИНА, після його смерті Бобровицька міська рада має право своїм рішенням визначити для нього "місце почесного поховання", виділити під це окрему земельну ділянку на вже існуючому кладовищі чи меморіальному місці (як приклад Пагорб Слави).

6.ВИСНОВОК: чи буде після смерті громадянин ЯКОВИШИН "спочивати" у власному мавзолеї, великий знак "?", якщо звичайно на території Бобровицької громади діють закони Держави Україна!!!

Євгеній ГРОБОВОЙ



Теги:олігархат, Бобровиця, закон про поховання, Євгеній Гробовой, Яковишин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Передадуть ділянку з мавзолеєм у комунальну власність для почесного поховання та ще й кошти для утримання в порядку. Цей чоловік з головою.
avatar