реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Хто читає – той багато знає

Українська книга – це невичерпне джерело натхнення, патріотизму, вона виховує любов і пошану до рідного слова.
З метою популяризації кращих творів сучасної дитячої прози видавництво «Грані — Т» спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури і туризму створили новий цікавий проект — конкурс «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» для учнів 4-5 класів, який відтепер стартуватиме щорічно.
Під час конкурсу діти мали можливість познайомитися з кращими сучасними творами для дітей українських авторів – О.Дерманського, І.Роздобудько, О.Бусенко тощо.
Адже, незважаючи на складні часи, слово письменників пробуджує у маленьких читачів теплі почуття до тих, хто з нами поруч – рідних, близьких, друзів і зовсім незнайомих людей, виховує почуття причетності до хороших і добрих справ.
На жаль, з великого асортименту назв книг, які випустило видавництво «Грані — Т» у 2006-2008 роках (понад 60 назв), лише в обласній бібліотеці для дітей є практично всі книги, в деяких бібліотеках 1-2 назви, а в більшості бібліотек їх узагалі немає. Але, незважаючи на це, діти області із задоволенням взяли участь у цьому конкурсі.
Регіональний конкурс на Чернігівщині організували і провели управління освіти і науки, Головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського.
Участь у конкурсі брали близько 30 % дітей – учнів 4-5 класів (понад 5 тисяч) з усієї Чернігівщини.
За умовами конкурсу близько 30 кращих відгуків надійшли з усіх районів області.
Найбільш популярна серед дітей книга Ольги Бусенко «Паперовий ангел», саме на неї відгукнулася найбільша частина дітей, а найкращим журі визнало відгук Владислави Род із села Журавка Варвинського району саме на цю книгу. Ця маленька читачка та вчителька, яка її підготувала — Боровик Наталія Михайлівна, нагороджені ноутбуками від видавництва «Грані — Т».
Два других і два третіх місця посіли Андрій Заяць (Ічня), Аліна Тараканова (Ніжин), Денис Курпас (Семенівка), Олександр Копильник (Корюківський район). Вони нагороджені грамотами і книгами.
Найактивнішою визнана Сосницька гімназія ім. О. Довженка, вона нагороджена спеціальною бібліотечкою. Переможців привітала і знана чернігівська письменниця Тетяна Пакалюк, яка подарувала їм свої книжки.
Спеціально для "Сіверщини"
В.ВЕРЕСОЦЬКА, заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського.
Л.БУРЦЕВА, методист Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти



Теги:Книга, Конкурс, Бурцева, Чернігів, таланти, молоді, книжки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar