реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Хроніки Широкої війни: з ким УПЦ Московського патріархату?

Широка війна показала істинне обличчя не тільки політиків, військових, діячів культури, але й церковних ієрархів. І в багатьох те обличчя далеке від благостині Вічної Істини.
Мова про так звану УПЦ, що не любить, коли означують її належність до московського патріархату, до церкви, яку очолює Кіріл Гундяєв. Це той Кіріл, який прислужує кривавому вбивці Путіну, який благословляє війну Росії проти України з усіма звірствами військових Російської Федерації.
Спершу вищі чини УПЦМП, хоч і крізь зуби, але якось засуджували дії російської влади, зробивши заяви про непоминання Кіріла на богослужіннях, але з плином часу ця позиція почала розпливатися. Рідко в цій структурі можна почути - а хто ж розв'язав війну, не кажучи вже про засудження системного винищення українського народу російською зброєю .
Так Чернігівська єпархія УПЦ московського патріархату на своєму сайті повідомляє про ураження храму на Яцево, але "забуває" вказати - хто ж стріляв? Вони, бачте, моляться за мир. Сподіваємось, не за руzzкій мир?!
Нема в УПЦ МП і молитви за перемогу українського війська над ворогом, як це є в Православній Церкві України. Нема і гострого засудження агресора. Чому єпископи московського патріархату не наважуються чорне назвати чорним? А їх глава митрополит Онуфрій Березовський закликає "пришедшим з мечем" відповідати молитвою. Невже після віроломного нападу "братского народа", який направив на знищення українців ударну авіацію, артилерію, системи залпового вогню, балістичні, крилаті, тактичні ракети, танки та іншу зброю, невже після умисного ураження атомних станцій, тотального винищення об'єктів електро- і водопостачання, прицільного бомбардування лікарень, пологових будинків, шкіл і дитсадків, зрештою, храмів, ці "блаженні" сподіваються , що цинічних російських вбивць зупинить їх молитва? Може б і зупинила, якби це була молитва праведників... Та не стало там праведника, оголилася суть УПЦ МП, як підрозділу російського відомства по релігії...
У храмах УПЦМП завжди багато ікон російських святих. Але щось ніколи не зустрічав я у них ікони святого Філіпа Количева, який смів суперечити навіженому вбивці Івану Грозному - чому б то? Чи ж не тому нема, що і Кіріл, і Онуфрій, і їх собратья по митрах та панагіях не сміють суперечити Злу?
...Між тим, уже навіть у Києві два храми перейшли з московської церкви в українську. Кажу навіть, бо в силу обставин у місті важче юридично зробити цей перехід, ніж у селі. Цікаво - який храм московського патріархату перейде в нашу церкву першим у Чернігові? Бо іншого шляху уже нема.

Василь Чепурний



Теги:УПЦ МП, Кіріл Гундяєв, широка війна, церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar