реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хроніки Широкої війни: чутки і правда про оборону Чернігова

Зателефонував командиру взводу контрдиверсійної діяльності, заступнику голови обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Валерію Рябченку. Спершу спитав:"Чи правда, що військкомат удрав з Чернігова?" - таку чутку поширюють панікери. Валерій зразу:"Брехня! Я ж недавно був і у обласному, і в міському військкоматах!".
Друга чутка: мовляв, біля тубдиспансеру вже стоїть кац...кий блокпост. Насправді там стоїть наш, але по дачах, які прилягають до тубдиспансеру вчора ходили буряти і перевіряли документи.
Валерій розповів, що в Чернігів надійшло нове озброєння: німецькі кулемети МГ-42, Стінгери, протитанкова зброя німецького і польського виробництва. Отже, Захід допомагає нам реально, нічого нить. Спростовано таким чином ще одну чутку- мовляв, Чернігів у такій блокаді, що й зброю не доставлять...
На моє зауваження, що, мовляв, просять нічого не повідомлять про озброєння, комвзводу Рябченко відповів:"Навпаки - хай вороги знають, що ми міцніємо! Укріплюємо оборону Чернігова, працює розвідка і контррозвідка, бойовий дух у нас класний!".

Василь Чепурний



Теги:Стінгери, широка війна, тероборона, Валерій Рябченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar