реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: теракт у Сватовому

Комісія при Міноборони назвала причини надзвичайної події, яка сталася у місті Сватове Луганської області.

За висновком комісії, пожежу на складі боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в районі міста Сватове Луганської області викликав пуск сигнальної ракети. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Як встановлено комісією, до складу якої увійшли відповідальні керівники Міністерства оборони та Генерального Штабу ЗС України, близько 19:45 29 жовтня, в результаті пуску сигнальної ракети, що потрапила на територію з-за меж складу, на території військової частини сталося загоряння та пожежу", - йдеться в повідомленні.

Простіше пояснив глава військов- цивільної адміністрації Георгій Тука - диверсіна група російських окупантів запустила дві ракети. Першу вдалося погасити, а друга спричинила вибухи.

Станом на 8:00 30 жовтня триває локалізація наслідків пожежі. До ліквідації наслідків події задіяні пожежні танки, здійснений обліт території вертольотом з метою оцінки обстановки та визначення основних завдань з ліквідації надзвичайної ситуації, особовий склад інженерних підрозділів здійснює розвідку.

За попередньою інформацією, було пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотириповерхових і 20 триповерхових будинків. Вчора повідомлялося про одного загиблого в результаті вибухів. Однак сьогодні Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що в результаті вибухів на складі боєприпасів в Сватове загинуло 2 особи, 4 були травмовані.



Теги:Сватове, російсько- українська війна, моу, Георгій Тука, Луганська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar