реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніка революції за 24 січня

Суми.
Натовп обурених сумчан завадив Сумській обласній раді ухвалити рішення щодо суспільно-політичної ситуації в країні. Голова фракції Партії регіонів на сесії зачитав текст заяви, в якій йшлося про підтримку «виважених дій президента» та засудження київських «екстремістів, які штовхають людей на конфлікти і несуть загрозу національній безпеці України».

Проте під тиском декількох сотень сумчан в сесійній залі та понад тисячу під будівлею це рішення не набрало достатньої кількості голосів. Натомість, порадившись, керівники фракцій відправили цей проект рішення на доопрацювання. Обласні депутати розглянуть його наступної сесії.

Хмельницький
Активісти штурмують будівлю Хмельницької обласної державної адміністрації. Близько 100 активістів прорвалися на перший поверх Хмельницької облдержадміністрації та скандували "Рішення", закликаючи прийняти опозиційне звернення. Протестуючі мають намір не випускати депутатів, поки ті не приймуть звернення від опозиційних депутатів.

Біла Церква
У Білій Церкві Київської області акція вшанування пам’яті вбитого на вулиці Грушевського у Києві громадянина Білорусі Михайла Жизнєвського переросла сьогодні у стихійну ходу з вимогами відставки уряду, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.
Люди зі смолоскипами й вигуками «Банду геть!», «Слава Україні та смерть ворогам!» вимагали від міської ради ухвалити звернення до керівництва України з вимогою скасувати «закони 16 січня». Також учасники ходи вимагають відставки президента.

Дніпропетровськ
Євромайданівці пікетували сьогодні ввечері будівлю ГУ МВС України в області, вимагаючи належного розслідування минулорічних інцидентів, у яких потерпіли активісти Євромайдану. Зокрема, вони вимагали розслідування нічного нападу на Євромайдан у Дніпропетровську 25 листопада 2013 року.

Волинь
Голова обласної адміністрації Климчук написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Ужгород

В Ужгороді активісти розпочинають цілодобове блокування будівлі Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА).
Черкаси.
Біля трьох тисяч обурених жителів міста взяли в осаду обласне УМВС, вимагаючи випустити арештованих після штурму обласної адміністрації. Люди скандують "Дітям - свободу!"



Теги:Майдан, Суми, Хмельницький, ужгород


Читайте також



Коментарі (0)
avatar