реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Хроніка абсурду: червоний прапор над Майданом

Верховна Рада України ухвалила закон про підняття 9 травня – в День перемоги – разом із державним українським прапором червоного прапора.
За відповідний закон проголосувало 260 депутатів.

Червоний прапор трактується в документі, ініціатором якого виступили комуністи, як символ перемоги радянського народу, його армії і флоту над фашистською Німеччиною у роки Великої Вітчизняної війни.

Член фракції КПУ Євген Царьков сказав, що прапор Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапора 150 Ідрицької стрілецької дивізії, який був встановлений в Берліні над Рейхстагом.

У відповідь на ініціативу більшості депутати від опозиційних БЮТ і НУНС підняли жовто-блакитний прапор поряд з трибуною, а представники провладних фракцій розгорнули червоний прапор з іншого боку трибуни.

Член фракції НУНС В’ячеслав Коваль сказав Бі-Бі-Сі, що червоний прапор на вулицях незалежної України - це виконання російського замовлення.

За повідомленням Бі-Бі-Сі
До слова.
19 квітня 2011 року постановою Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області задоволено позовні вимоги Кіровоградської обласної та Знам’янської міської організацій Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у справі за адміністративним позовом до Знам’янської міської ради Кіровоградської області про скасування рішення «Про використання символіки років Великої Вітчизняної війни у святкових заходах у місті Знам’янка» від 21.05.2010 року №1292.

Згідно з рішенням суду, місцева влада не має права вивішувати червоні прапори неіснуючої держави СССР під час святкових заходів у місті Знам’янка. Рішення має набути чинності за 10 діб, якщо його не буде оскаржено в Апеляційному суді.




Теги:КПУ, Червоний Прапор, Верховна Рада, п'ята колона


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Верховна Рада України ухвалила закон про підняття 9 травня – в День перемоги – разом із державним українським прапором червоного прапора.
За відповідний закон проголосувало 260 депутатів.

С одной стороны всё правильно – меньшинство должно подчиняться большинству.
Но, с другой стороны – надо защитить и политическое право меньшинства.
Как быть?
Я бы поступил так. Пусть в каждом районе, сельсовете, населённом пункте местные депутаты решают этот вопрос самостоятельно – в зависимости от пожеланий местных жителей. Вот тогда народ и увидит – кто есть кто, и кого они выбрали в депутаты.
Может быть, к следующим выборам люди будут подходить более серьёзно?

И ещё. Невозможно себе представить воинов УПА марширующих под красным флагом или ветеранов ВОВ под флагом УПА.
Да это всё равно, что после победного матча по улице бы шла колонна футбольных болельщиков «Шахтёра» и у всех были бы шарфики и вымпелы «Динамо», так как им суд запретил идти со своей атрибутикой. Смешно, правда?
И когда же найдётся умный человек у нас в стране, который разрешит проблему УПА – ВОВ? Наверно никогда. Значит это кому-то выгодно?

avatar
2
Цікаво яких розмірів і з якої тканини цей прапор 150 Ідрицької стрілецькоїдивізії ?
Скільки грошей платників податків буде втрачено на придбання (цікаво у кого і по якій ціні?) тисяч прапорів і на додаткові держаки, щогли тощо.
З яких бюджетів будуть фінансуваться ці витрати?
Якщо згадати знущання, наприклад, циніків з 95-квартала (улюбленців сраної еліти) їм подібним щодо коштів, витрачених один пам"ятник жертвам голодомору, то стає моторошно: де, в якому столітті ми живемо?!
avatar
3
Да даже не в деньгах дело – это мелочь по сравнению с тем, что уже украли у народа.
Главное – что беззаконие и грабёж народа продолжается уже 20 лет! А все проблемы в стране, которые выносит на обсуждение власть предержащая, являются прикрытием их тёмных делишек. Уже давным-давно можно было решить вопросы языка, улиц, церквей, знамён, НАТО и многие другие. Так нет же – не хотят!
А что народ? Уж сколько выборов было! А народ до сих пор без мозгов ходит. Видать, так ему и надо.
avatar
4
Да не мешайте ветеранам. На их долю выпало и так много горя. Пусть один день в году у них будет праздник. Их в живых осталось всего ничего. Если не можите и не хотите обеспечить достойную жизнь ветеранам, то пожайлуста хоть не мешайте им дожить последние дни. Не многие смогут дожить до следующего Дня Победы в этой стране. Имейте хоть грам человечности, о вашей совести я даже не упоминаю (совести у вас просто нет). Люди отдали самое дорогое - ЖИЗНЬ. Кому не по нраву праздник, закройтесь дома и подсчитывайте копейки, что были потрачены на этот праздник для ветеранов Великой Отечественной войны. Что вы за народ такой!!!!!
avatar
5
Шановні друзі! Цей абсурд обіцяє бути вічним. Чому? Тому що ніхто не замислюється над реаліями дня, бажаючи зробити чергову пакость для людей. Ви ж тільки нормально подумайте, для кого прийняте таке рішення!? Адже, якщо не вміє хтось рахувати чи аналізувати, то є можливість прислухатись - сьогодні наймолодшим учасникам БОЙОВИХ ДІЙ Другої світової війни (1927 року народження) виповнилось 84 роки!!! Скажіть, скільки цих людей залишилось? У кожному селі - по кілька, у райцентрі - до парочки десятків! Для чого весь цей маскарад-"маскі шоу"? Ці люди хворі, на 95% не мають фізичної можливості, за виключенням хіба що бравих енкавеесників, котрі зберегли своє здоров'я, для різноманітних присутностей на сходняках, що наче б то для ветеранів, за звичкою совдепії, організовують районні адміністрації. І ті прапори, про які йдеться, що мають червоний колір, у райцентрах ніколи владою і не були забуті! Маємо добру нагоду ще раз переконатися у небажаннях влади шукати справжнього компромісу, який би зовсім не роз'єднував суспільство, а міцно гуртував його. Цим, на жаль, не переймаються сьогодні а ні у Києві, а ні у райцентрі.
avatar