реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хомчак Маннергейма не читав...

Фельдмаршал Карл Густав Маннергейм( Президент Фінляндї) у своїх мемуарах дав вичерпну рекомендацію щодо ситуації аналогічної тій яку має Україна нині і про яку сьогодні заявив генерал, Головнокомандуючий ЗСУ Хомчак -"задоволений ходом підготовки до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування" ...

Шкода, що генерал Хомчак не читав книги фельдмаршала Маннергейма

"І все ж, як і раніше, всі основні питання вирішуються залізом і кров'ю. Для захисту нашої свободи армія повинна бути в повній бойовій готовності. Фортеці, гармати і іноземна допомога не допоможуть, якщо кожен чоловік не усвідомлює, що саме він стоїть на сторожі країни. Нехай пам'ятають чоловіки Фінляндії (України), що без єдності не можна створити сильну армію і що тільки сильний народ може безпечно будувати своє майбутнє.
На наших кордонах стоїть іще сильніший і грізний ворог. Він вважає, що покищо не прийшов той момент, коли вогнем і мечем нас можна змусити підкоритися його кривавим законам, але це не повинно нас заспокоювати. Усередині наших кордонів ми живемо в постійній нерівній боротьбі з силами проросійського підпілля, які своїми безмежними можливостями і ні з чим незрівнянним нахабством загрожують нам поразкою не в меншій мірі, ніж інтервенція збройних більшовиків ...

Я переконаний, що в цей вируючий час внутрішня загроза не може бути усунена шляхом компромісів і поступок. Наша внутрішня сила і безпека занадто цінні, щоб піддавати їх небезпечним випробуванням. Я не вірю, що законослухняна Фінляндія підтримуватиме кон'юнктурну політику, яка ґрунтується на страху і хибних уявленнях про сучасну ситуацію. Ті, хто дотримуються такої політики, готові здати позиції росіянам в надії на те, що політичні ігри з ворогом дозволять уникнути поразки. Вони забувають, що йде смертельна боротьба двох світоглядів і що перемога більшовиків означатиме для всіх поступливих громадян тільки одне: їм запропонують викопати свої власні могили.

Ми повинні бути готові докласти всіх зусиль для оборони найсвятішого для нас - Вітчизни і стати тим щитом, об який розіб'ються удари зі сходу. Треба готуватися до того, щоб ще раз перекувати наші мирні орала на мечі, і ми не повинні допустити, щоб російський противник став сильнішим за нас. В іншому випадку доля Фінляндії буде вирішена. Наша молода республіка повинна пережити перехідний час, яким би важким він не виявився. Треба постаратися не розтратити досягнення нашої перемоги у війні , піддавшись відомим вимогам певних верств населення."

Микола ПОРОВСЬКИЙ



Теги:Микола Поровський, Маннергейм, фінська війна, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar