реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Хочуть у список ЮНЕСКО

50-річчя Національний архітектурно- історичний заповідник «Чернігів стародавній» відзначив амбітною заявкою про намір потрапити до списку міжнародної культурницької організації ЮНЕСКО. Про це заявлено на прес- конференції з нагоди ювілею.

«Головною перепоною є благоустрій навколо наших пам’яток, - розповів генеральний директор заповідника Юрій Соболь (на фото). – Адже за своїм значенням наші храми домонгольського періоду та Антонієві печери цілком заслуговують бути в престижному світовому списку, що привабило би багатьох туристів».

Міська рада Чернігова вже намітила також амбітний план по впорядкуванню території заповідника та підкреслення краси і величі храмів – так, заплановано грандіозну підсвітку козацької Катерининської церкви, яка зустрічає всіх гостей міста на автомобільній трасі, ведуться роботи біля П’ятницької церкви – ровесниці «Слова о полку Ігоревім». А заповідник запланував при допомозі меценатів відкриття Новоантонієвих печер, що стануть новим туристичним інтригуючим об’єктом на мапі міста.
"Голос України"



Теги:ЮНЕСКО, Катерининська церква, НАІЗ Чернігіва стародавній, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar