реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів встановив рекорд до Дня соборності

З нагоди 105 річниця Злуки УНР та ЗУНР у Катерининській церкві Чернігова 105 вихованців і викладачів міських музичних шкіл, виконавців обласної філармонії та Військово – музичного центру Сухопутних військ ЗСУ виконали «Молитву за Україну».

Перед встановленням міського рекорду виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако зазначив, що 105-річниця проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) – один із найважливіших кроків українського державотворення.

«Україна багато років була розділена між різними державами та імперіями. При першій політичній нагоді українці проголосили Акт Соборності України. Це стало можливим завдяки нашій стійкості, нашому бажанню і спільним цінностям – жити в єдиній державі. Попри всі складнощі, коли імперії хотіли знищити українство, ми змогли зберегти ідентичність, культуру, традиції, мову. Пронести це через століття і об’єднати в одній державі. 105 років минуло, але боротьба триває. На жаль, московська імперія мету не змінила і хоче знищити українство. Тільки нашою єдністю ми можемо цьому протистояти» - сказав очільник міста.



Теги:Чернігівська міська рада, Олександр Ломако, соборність, Катерининська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar