реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Хоч одного лісника піймали

Оперативники управління захисту економіки в Чернігівській області та поліцейські ГУНП в Чернігівській області «на гарячому» затримали лісника, який вимагав та одержав неправомірну вигоду в 5 тисяч гривень за відпуск лісопродукції без відповідних документів.

У ході розслідування кримінального провадження, зареєстрованого слідчим відділом Чернігівського відділу поліції за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), оперативники управління захисту економіки в Чернігівській області спільно з працівниками слідчого відділу Чернігівського відділу поліції та працівниками відділу кримінальної розвідки ГУНП в Чернігівській області затримали «на гарячому» лісника державного підприємства «Чернігіврайагролісгосп».

Чоловік вимагав 10 тисяч гривень та одержав неправомірну вигоду в розмірі 5 тисяч гривень за відпуск лісопродукції фізичній особі-підприємцю без відповідних документів. Предмет злочину вилучено. Наразі вирішується питання щодо перекваліфікації даного кримінального провадження на частину 1 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та повідомлення про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.



Теги:Корупція, вирубка лісу, хабар, чернігівська поліція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar