реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

"Хмелезбір": не забудьте заплатити...

Платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, що нараховується та сплачується із суми виручки від реалізації алкогольних напоїв та пива, є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують у оптово-роздрібній торговельній мережі зазначену продукцію.
Порядок справляння та використання збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства визначається відповідним Законом України.

Об'єктом оподаткування є виручка, одержана від реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі цих видів напоїв.

До категорії платників „хмелезбору” також потрапляють і приватні підприємці-«єдиноподатники» (які торгують алкоголем і пивом). Вони не звільняються від сплати „хмелезбору”.

Звіт подається до органів податкової служби за місцем реєстрації приватного підприємця щомісяця протягом 20 календарних днів, наступних за останнім днем звітного місяця. Сплата збору здійснюється протягом наступних 10 календарних днів після закінчення граничного терміну подання звіту. Звіт заповнюється в цілих гривнях без копійок.

У ДПІ у м. Чернігові станом на 01.09.10р. нараховують та сплачують збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства 172 юридичні та 203 фізичні особи. З початку року до державного бюджету надійшло близько 3,2 млн. грн. збору.

Вирішальними платниками збору є ТОВ „Ашер”, ПП „Оболонь - Чернігів”, ПП „Дельта Фуд”, ТОВ ГРК „Седам”, ПП „Балтіка-Трейд”.

Оксана Гронь, завідувач сектору адміністрування акцизного збору ДПІ у м. Чернігові




Теги:Податки, хмелярство, пиво, виноградарство, аолкоголь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar