реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Хімічні здобутки чернігівців

Хімічна промисловість упродовж десятиріч традиційно була базовою для Чернігівської області, а з виробництва окремих видів продукції – лідером в Україні. У січні–березні п.р. в цій галузі було зайнято 4,2 тис. осіб, або 8,3% від загальної кількості працюючих у промисловості області, її частка в обсязі реалізованої промислової продукції області становила 1,6%.

Після суттєвого зменшення виробництва у 2009р., у січні–березні п.р. приріст обсягів продукції в хімічній промисловості становив 14,6%.

Підприємствами хімічної промисловості за цей період реалізовано продукції на суму 41,9 млн.грн. Більше, ніж рік тому, вироблено пластмас у первинних формах, оболонок штучних із затверділих протеїнів, менше – фарб та лаків на основі полімерів, хімічних волокон.

За І квартал п.р. на розвиток галузі використано 13 млн.грн. інвестицій в основний капітал, або 17,5% інвестицій у промислове виробництво, що на 6,9% більше, ніж у І кварталі минулого року.

Майже половину загального обсягу продукції хімічної промисловості в області забезпечує хімічне виробництво. Продукція цієї галузі досить різноманітна. Крім давно відомого ВАТ "Чернігівське "Хімволокно" – єдиного в Україні виробника поліамідних волокон і тканин, ЗАТ "Планета Інкс", що в Ріпкинському районі, виробляє поліграфічні фарби, Чернігівське ТОВ "Мейн Пак" займається виробництвом мила та шампунів.

У виробництві пластмасових виробів, крім відомих в області ДП "Пластмас" – виробника труб та профілів з пластмас та ВАТ "Білкозин", яке виготовляє ковбасні оболонки, з’являються нові підприємства. Це, зокрема, ПП "Кассиель", ТОВ "Інтера Чернігів", які займаються виробництвом металопластикових вікон, ДП "Короп–пласт" – виробник поліетилену у первинних формах, ТОВ "Пласт-Бокс Україна" – пластмасової тари, ТОВ "Еколайф" – регуляторів росту рослин.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:поліетилен, платики, хімічна промисловість, Шампунь, інвестиції


Читайте також



Коментарі (0)
avatar