реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хіба судді відмовляться від своїх елітних пенсій?

Залежно від рішучості Верховної Ради щодо перегляду пенсійних програм, зокрема, "елітних" пенсій, обсяг бюджетних дотацій Пенсійному фонду на виплату пенсій, надбавок та підвищень до пенсій можна зменшити на суму від 5 до 20 мільярдів гривень.

Таку оцінку озвучила завідуюча відділом соціальної політики Національного інституту стратегічних досліджень Ольга Піщуліна, передає "Дзеркало тижня".

При цьому екс-виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський висловив думку, що чи не найбільший фінансовий ефект для бюджету могла б забезпечити оптимізація системи суддівських пенсій.

"Реалізувати цю ініціативу, тим більше заднім числом, буде непросто. Особливо, якщо самі судді вирішуватимуть, скорочувати собі преференції чи ні. Такі прецеденти вже були, досвід - негативний. Разом з тим, якщо буде політична воля на найвищому рівні, теоретично це можливо, в тому числі перерахунок уже призначених пенсій", - вважає екс-глава Мінфіну.

Разом з тим Уманський називає малоймовірним скасування пільг для співробітників силових органів - МВС, прокуратури і так далі, "оскільки зараз це безпосередня опора влади".

Нагадаємо, що МВФ наполягає на оптимізації видаткової частини держбюджету, зокрема, за рахунок "обмеження в бюджетному секторі фонду зарплати і чисельності зайнятих, скорочення субсидій і витрат на закупівлю товарів і послуг".
"Економічна правда"



Теги:пенсійна реформа, пенсії, МВФ, бюджет, судді


Читайте також



Коментарі (0)
avatar