реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хасиди паралізували пропускний пункт на кордоні

Третій день триває протистояння хасидів - релігійної секти іудеїв з українськими прикордонниками на пункті пропуску на українсько - білоруському кордоні "Нові Яриловичі". Кілька сотень хасидів, який пропустила Білорусь через свій кордон, перебувають між білоруським та українськими пунктами пропуску, оскільки українська сторона з метою запобігання поширення короновірусу не дозволяє масовий в'їзд іноземців.

Хасидам роз'яснено епідеміологічну ситуацію та українське законодавство, але навіть у розмові з Головою Державної прикордонної служби вони закликали на нього та на українських прикордонників "гнів великого і страшного бога Яхве"... Бачте, якщо в християн Бог - це любов, то в них - "великий і страшний". І після цього хтось ще сміє поширювати тези про "юдеохристиянство"...

Митниця повідомила про обмеження пропуску через пункт пропуску "Нові Яриловичі". Водночас ДПСУ була вимушена обмежити пропуск транспортних засобів та громадян в пункті пропуску «Нові Яриловичі» зважаючи, що знаходження значної кількості іноземців, фактично на проїжджій частині, призводить до ускладнення руху автівок та може нести загрозу життю громадян. Учасники протистояння з українського боку відзначають кричущу антисанітарію хасидів, від якої страждають великовагові машини перевізників, обгиджені екскрементами... На пункті пропуску побував голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, який цікавився умовами перебування хасидів - вони забезпечені водою і речами першої необхідності. Президент Володимир Зеленський дуже оперативно поцікавився ситуацією в Нових Яриловичах, провівши зустріч з Головою ДПСУ. Розв'язку проблеми очікуємо сьогодні.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:хасиди, Нові Яриловичі, ДПСУ, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar