реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Халімон, Гривко і Поляков працювали раніше на Давиденка

Керівник партії Слуга народу Олександр Корнієнко заявив, що чернігівські народні депутати Павло Халімон, Сергій Гривко та Антон Поляков раніше працювали в партії «Наш край», якою займався Валерій Давиденко.

Про це Корнієнко заявив в інтерв’ю виданню «Новое время», відповідаючи на звинувачення Антона Полякова в торгівлі округами під час виборів в Чернігівській області.

- Поляков звинуватив вас та Арахамію в незаконності його виключення з фракції, — мовляв, немає затверджених положень її функціонування.

— Положення закріплені в законі про статус народного депутата. Там йдеться, що депутат як член фракції повинен їх дотримуватися. У фракції немає зобов’язань створювати ці положення. Виходить колізія. Звичайно, ми з цього зробили висновки. З наступного сесійного тижня [з 2 грудня] обговоримо положення і виправимо.

Відсутність положень не говорить, що тепер нам не можна приймати рішень.

— Ви працювали політтехнологом в партії Наш край?

— Це те, що стосується звинувачень Полякова. Їх треба розкласти на кілька складових. Чи знайомий я з Валерієм Давиденком — так. Чи мав я відношення до "Нашого краю" — так. У 2014 році, після Революції гідності, я вирішив працювати тільки з новими силами. "Наш край" також була новою силою на той момент, тому що створювалася з залишків різних старих партій. Там, можливо, ми познайомилися з Антоном [Поляковим]. Я його не дуже пам’ятаю. Він з Сергієм Гривком був волонтером. Вони допомагали одному з кандидатів в облраду проводити кампанію, а я тоді працював заступником керівника обласного штабу [Нашого краю] як політтехнолог.

Там познайомився з Давиденком. Він в той час був народним депутатом від Блоку Петра Порошенка (БПП) і займався цими [справами Нашого краю], скажімо так. Після цього у нас були консультації з Нашим краєм про подальші дії. Але говорити, що я працював в Нашому краї і я виходець звідти, — це неправда. Адже паралельно я працював ще в ДемАльянсі, Силі Людей і читав лекції. Безпосередньо сильних зв’язків і серйозних справ з Давиденком більше не було. Останній наш великий проект був пов’язаний з виборами в ОТГ в кінці 2017 го, під Новий рік.

Це перша частина звинувачення. Тепер друга частина, яка є напівправдою, брехнею або тим, як це бачить Антон. Мені кажуть, що це якась заказуха з його боку. Я в це не вірю. Мені він завжди здавався чесним хлопцем із загостреним почуттям справедливості. Можливо, парламент загострив його ще більше.

— Або хтось йому допоміг її загострити?

— Може хтось допоміг. Я не думаю, що це було свідомо. Він потрапив у вир телеграм-каналів.

Ближче до президентської кампанії Зеленського у нас в Чернігові, завдяки мені, з’явився Павло Халімон [керівник штабу і депутат від Слуги народу; Поляков стверджує, що Халімон разом з Давиденком продали округи СН в Чернігівській області].

— Звідки з’явився Халімон?

— Він теж з Нашого краю. Балотувався, як один з кандидатів до Чернігівської облради в 2015-му. У нього не було ідеологічної любові до Партії регіонів. У його команді опинився Гривко, який очолював Молодіжну раду в Чернігові і десь поруч був Антон. На президентських виборах Поляков став довіреною особою президента Зеленського по одному з округів. І одне з джерел, з яких ми брали кандидатів в депутати, були колишні довірені особи, які себе проявили краще за інших. Ми розуміли, що ситуація непроста, тому що по одному з округів йшов Микитась [Максим Микитась, колишній депутат, екс-директор компанії Укрбуд]. Ми запропонували Антону стати кандидатом у цьому окрузі. Чи брав в цьому участь Давиденко? Ні. Ні про який продаж округів мова не йшла. І потрібно логіку включити. Якби мова йшла про продаж округів, то ні Антон, ні інші люди не стали депутатами. Наша потужність становила 80−90 депутатів-мажоритарників, а їх стало 130. Так сталося не через продаж [округів].

— Ви разом з Поляковим сходили на поліграф в НАБУ. Які результати?

— Наш похід в НАБУ виявився не дуже результативним. Антон [Поляков] вважав, що коли ми туди зайдемо, то відразу почнеться поліграф. Але детективи побачили це по-іншому. Вони нас опитали і прийшли до висновку, що, можливо, це не їх підслідність. Якщо почнуться слідчі дії і мене покличуть в якості свідка, то я готовий.

Що далі з цим всім робити? Якщо у нас не складеться співпраця з Антоном, я думаю самому пройти поліграф. Поцікавлюся в НАБУ: чи подав Антон заяву? Якщо немає, то я сам за цими фактами напишу в НАБУ або, все-таки, в ДБР.Чернігівщина: події і коментарі



Теги:Антон Поляков, Наш край, Слуга народу, Павло Халімон, Сергій Гривко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar