реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Казахстан відходить від Москви

Президент Казахстану Токаєв продовжує дивувати не лише Кремль... він дивує увесь світ!

Президент Казахстану Касим Токаев продовжує чудити. Сьогодні Токаев остаточно довів, що він повністю виходить з під контролю Кремля і, зокрема, з- під контролю Володимира Путіна. Хто ж міг очікувати, що Касим Токаев прийме правовірний іслам?

24 липня глава держави Казахстан Касим Токаєв здійснив помру (малий хадж) у головній святині ісламу – місті Мецці. Президент був удостоєний особливої честі – він увійшов усередину Кааби - головної мечеті мусульман світу, двері якої відчиняються лише для високих гостей і у вийняткових випадках.

Схоже, що Токаєв остаточно і безповоротно обрав шлях - "геть від Москви!".

На жаль, українська міжнародна журналістика і українські ЗМІ мало приділяють уваги процесам, які відбуваються в Центральній Азії, на Близькому Сході і взагалі у ісламському світі. А тим часом події в тих регіонах розвиваються дуже стрімко.

Громом з ясного неба стала заява президента Казахстану, що він і його країна не визнає і не визнасть квазіреспубліки ДНР і ЛНР. І ця заява прозвучала в присутності президента Росії Володимира Путіна. Ніхто із "васалів" Росії такогo "нахабстава" ще не дозволяв собі. Після цього офіційна Астана долучилась до антиросійських санкцій з боку ЄС і США. Також не пройшла даремно годинна партія в настільний теніс між Касимом Токаєвим і президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Гра в пінг-понг лідерів Туреччини і Казахстану завершилась підписанням цілої низки договорів про співробітництво між країнами. В тому числі сторони домовились, що Казахстан придбає у Туреччини кілька десятків БПЛ "Байрактар" для оборони від Росії. Але й на цьому Касим Токаєв не зупинився і віддав наказ про підготовку армії Казахстанy до оборони від Росії.

Вишенькою на тортик стала - Мекка. Мекка - святе місто мусульман у Саудівській Аравії, де президент Казахстану здійснив хадж. Хадж – це ціла низка обов'язкових обрядів, виконання яких наближає мусульманина до Всевишнього Аллаха і символізує віру, єдність та рівність паломників.

Таким чином глава держави Казахстан Касим Токаєв увійшов у найпривілейованіший клуб "обраних" мусульман світу.

Наталія МИХАЙЛЕНКО



Теги:Іслам, Україна - Казахстан, Наталія Михайленко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar