реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Католики пройшли Ніжином

30 березня віруючі з Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков, пройшлися Хресною ходою вулицями Ніжина з розп’яттям і молитвами. До них також приєднались протестантські віруючі.

Зазначимо, що Хресна дорога – вид молитовного ходу в Католицькій церкві, під час якого віруючі проходять від 12-ти до 14-ти стацій (стоянь), які повторюють історичний шлях Ісуса Христа на Голгофу. Під час кожної із зупинок читаються відповідні уривки з Євангелій, а також духовні коментарі різних авторів, що пояснюють значення цих подій для життя сучасної людини. Весь процес супроводжується співом молитов і повторенням медитативних формул.

Молитовний хід пройшов від храму апостола Петра і Павла, а потім вулцями Шевченка, Богдана Хмельницького, Гоголівською до пам’ятного знаку «Небесна сотня».

Коментуючи причини, що спонукали католиків організувати цю Хресну дорогу, Отець Віталій, настоятель парафії римо-католицької церкви зазначив, що перед Великоднем всім слід задуматися про страждання Спасителя і знайти в собі силу дійти до кінця свого духовного шляху, незважаючи на всі труднощі і клопоти життя.Нежатин



Теги:католики, хресна хода, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar