реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Капітолій захопили? Байден - президент!

Прихильники Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися до Капітолію, де Конгрес мав оголосити перемогу Байдена.

Звісно, прихильники Трампа нічого особливо не змінять. Максимум - отримають для себе кілька в’язничних термінів.
Але ця історія - гарна ілюстрація того, що навіть такі розвинені демократії як США стають дуже вразливими, коли з’являється вибухонебезпечна суміш популізму і стихії натовпу. Популізм руйнує все, - і традиції, і інституції, і закон. Але, впевнений, з цією бідою у США завтра впораються.

Вірю, що колись з популізмом впораються і в Україні.

Сергій ТАРАН

В США дуже неспокійно.
Прихильники Трампа під час акції на підтримку програвшого президента захопили залу Сенату та зірвали засідання на якому Байдена мали оголосити президентом США.

У Вашингтоні з 18.00 оголосили комендантську годину.
Хтось хитає цивілізований світ. Найбільше про це вже зараз розповідає кремлівська пропаганда.

Андрій СМОЛІЙ

Холера, воно навіть на око виглядає як кадри з Донецька й Луганська весни-2014, і технологія та сама (описана в лос-анжелеській лекції Безменова 1983 р.)...

Ну хоч тепер-то? - хочеться гукнути західним друзям (які ще цієї осени не вірили, коли я казала, що українські події демонструють їм, цитуючи Вову Лєніна, "кое-что, и весьма существенное, из их неибежного и недалекого будущего" (с)), - хоч тепер ви розумієте, що ми всі ці 7 рр. вас ПОПЕРЕДЖАЛИ?..

Втім, якщо чесно, - ні, вже й не хочеться: ні кричати, ні попереджати, ні футболку "А я ж казала!" вдягати - пізно, проїхали. Нині час думати про майбутнє - про те місце, яке має посісти Україна в новій світовій констеляції, коли нарешті розвіється увесь цей "русскій дим".

Оксана ЗАБУЖКО



Теги:Сергій Таран, Андрій Смолій, США, популізм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar