реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Капелюш" - 2

От він і відбувся – наш ІІ Молодіжний фестиваль кіно та мистецтва «КАПЕЛЮШ - 2019»
Море задумів, море роботи, дещо не вийшло, дещо не встигли, де в чому не вистачило рук і виконання… Проте свято сталося і ми, всі, хто доклав до нього зусилля, віримо, що воно принесло задоволення гостям і учасникам.

Минулого року, коли ми започатковували Капелюш-І режисер і співорганізатор Дмитро Глухенький нас попередив – зробити перший фест легко, значно важче провести другий і всі наступні, бо треба нарощувати оберти, піднімати планку, вистрілювати фантазією вище і далі.

Не будемо називати імена всіх, хто долучився цьогоріч до роботи над фестом, бо їх чимало та й не хочеться когось образити, ненароком забувши. Скажемо так: кожен був на своєму місці організатора чи виконавця і зіграв свою роль якнайкраще, а разом ми зіграли КАПЕЛЮШ! Всім велика подяка, друзі!

Назвемо тих, хто надав святу особливої атмосферності і аури – гостей нашого фесту!
- Студенти Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім.М.Заньковецької та їх керівник Ольга Кобзар. Артистичні! Талановиті! Пані Олі вдячність за ті моменти, в яких вона виручила і допомогла як професіонал!
- ГО «Ніжинське археологічне товариство» та очільник Іван Кедун привезли чудові реконструкції , тож у нас були лицарські бої, стрільба з луку, кузня, робота з глиною.
- Неймовірний живий інструментал від Город-Бенду з м.Городня – це щось космічне і щось схоже на магію: «Я знаю музика космічна. Найбільш космічна із усіх мистецтв» /Ліна Костенко/.
- Вперше Сосниця мала честь приймати в себе легендарного Тараса Компаніченка – лірника, кобзаря, лідера гурту «Хорея козацька»! Надзвичайна людина з колосальним духовним скарбом! Співав пісень, учив танців, невтомний, щирий, з могутньою енергетикою. Піднесений на сцені,органічний поза сценою, серед людей. Класний! :)
- Лірник Андрій Ляшук – це поєднання традицій, врятованих від забуття пісень і таємничого звучання ліри. Слухачі були у захваті, а ті, хто розуміється на сакральних кодах старовинних пісень і музики, особливо!
- Доземна вдячність за чудові МК з плетіння віночків, ліпки керамічних свищиків, малювання трипільських узорів і т.д. – і все це у супроводі автентичних співів! – творчій майстерні «Глечик» та її керівникові Валерію Гладунцю. Вдячність гуртам, які тішили публіку чудовими виступами!
- Подяка майстрам, що проводили креативні майстер-класи з відео-поезії, анімації, гримування і акторської майстерності, обробки фото за допомогою мобільного додатку тощо. Всі відпрацювали на 100%!
- Щире спасибі акторам Чернігівського обласного музично-драматичного театру Олександру Манастирському та Євгену Бондарю за багато годин на спекотній сцені в якості ведучих!

Що було ще цікавого? Виставки фоторобіт, фотозони, хенд-мейд, вікторина і квест, косплей, дитяча ігрова зона, торгові точки, щоб не бути голодними на святі.

Увечері настала черга кіно! Після виконання гімну України наші київські гості покинули свято, а ми підбили підсумки фотоконкурсу, нагородили переможців і перейшли до конкурсу «КіноКрок-2019». З презентацією фільму «Таємниця» з Чернігова приїхав режисер і актор, що зіграв головну роль, Микола Бичук. Він розповів про свій фільм, деякі епізоди якого були відзняті і в музеї Довженка. Також на КіноКрок приїхала режисерка з Києва Твоя Юліч, яка презентувала свою кінороботу. Детальніше про перебіг конкурсу КіноКрок, журі, переможців, роботи тощо читайте на сторінці ІІ Молодіжний мистецький фестиваль КАПЕЛЮШ-2019! Там ви також знайдете інформацію і про результати фотоконкурсу «Frezze».

Думаємо, багатьом запам’ятається фестиваль «Капелюш» атмосферою мистецтва і свята, гарного спілкування, інтерактивну і веселощів. А також неймовірним вогняним шоу, яке показали фаерщики шоу-проекту «Лайтер» з Чернігова!

Друзі! Ми старались зробити наш молодий фестиваль цікавим і насиченим! Якщо нам це вдалося, ми вважаємо свою місію виконаною!
До наступних зустрічей!



Теги:Ссониця, Тарас Компаніченко, Капелюш, музей Довженка, фестивалі, українське кіно


Читайте також



Коментарі (0)
avatar