реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кандидат Атрошенко — лідер чого?

Це просто неподобство, але Центрвиборчком чомусь не звернув ніякої уваги на заяву кандидата в народні депутати по 206-му виборчому округу Владислава Атрошенка, яку деякі чернігівські ЗМІ оприлюднили 21 серпня. І даремно не звернув!
Адже деякі пасажі з неї відкривають небачені перспективи економії державних коштів. Погодьтеся, немає сенсу витрачати гроші на забезпечення передвиборної кампанії і проведення самих виборів, якщо вже сьогодні пан Атрошенко гордо іменує себе «лідером виборчих перегонів в окрузі».

А округ же немаленький — Новозаводський район Чернігова, Чернігівський та Ріпкинський райони. Уявляєте, яких витрат вдасться уникнути, якщо повірити авторові цієї заяви і без зайвих клопотів видати йому депутатське посвідчення! Нехай іде собі, як і обіцяв, «працювати з людьми та для людей». На відміну від «технічних кандидатів», котрі «лише мають на меті обливати брудом» його як «лідера».

Власне, вся заява Владислава Атрошенка написана у формі «плачу Ярославни». Як і давньоруська княжна, колишній чернігівський губернатор на увесь світ «голосить» і скаржиться на клятих ворогів, які «в окрузі не проводять зустрічі з виборцями, на яких би вони чули проблеми людей та допомагали вирішувати їх». Так, як робить це він — «облитий брудом», але все одно сонцесяйний. Читаєш цей «крик душі» і мимоволі згадуєш народне прислів’я: брехливого собаку далі чути.

Кандидат у депутати навіть не розуміє, що ж, власне, зараз у країні відбувається. Пише: «Кілька тижнів тому розпочалися вибори до Верховної Ради України», тоді як вибори відбудуться 28 жовтня, а поки що триває передвиборна кампанія. Начебто дрібниця, проте це все одно, що перше побачення з дівчиною назвати одразу «весіллям» і на цій підставі вимагати першої шлюбної ночі.
Муляють на душі й деякі подробиці того, як «лідер виборчих перегонів в окрузі» визначає ті завдання, які «вирішить у Верховній Раді».

А «визначає» він їх, знову ж таки, за народним прислів’ям: йди вже на село дурити. Ось у цій справі пан Атрошенко справді лідер! Вже у квітні, задовго до оголошення передвиборної кампанії, роздав у селах округу понад 40 тисяч продуктових наборів (по 21 гривні за набір), які складалися із двох кілограмів борошна і пляшки олії. То хай би вже сам пакети по дворах розносив, але ж задіяв працівників соціальних служб і сільських голів, що називається просто — «використання адмінресурсу». Зате тепер, позичивши у Сірка очі, «лідер» звинувачує конкурентів у «нечесних технологіях». Добре, хоч у передвиборній запарці не змішав борошно з отрутою для колорадських жуків. На неї кандидат «міняв» майбутні голоси виборців дещо пізніше — у травні.

До тих наборів додавався й календарик із портретом Владислава Анатолійовича. Надзвичайно корисна в господарстві річ! У разі чого слугуватиме за ікону, до якої будь-хто може звернутися з тим чи іншим проханням.

У липні «чесний лідер» знову роздавав селянам пакети, в яких було по два кіло борошна й цукру, а також листівка на закуску — замість пляшки олії, якою теж обіцяв «допомогти», проте тільки поманив.

Б’є себе в груди, запевняючи, що подарував чернігівським медикам п’ять машин «швидкої допомоги», тоді як у дійсності медики той «подарунок» можуть отримати, а це ще велике запитання, аж 29 жовтня — вже після того, як стануть відомими результати голосування. Кожен розуміє: якими будуть результати, такою буде й щедрість «лідера».

Виникає закономірне запитання: а звідки у пана Атрошенка на все це взялися гроші? За минулий рік «лідер», згідно з оприлюдненою декларацією, заробив начебто 566 тисяч гривень, плюс дохід сім’ї склав 492 тисячі, сумарно — 1 мільйон 48 тисяч. Але того ж року за 1 мільйон 2 тисячі гривень він купив джип «Range Rover Sport». Звичайно, це не «Mercedes-Benz 600 SEL», яким він 2004 року збив людину біля села Красне, та все ж таки... вже хтось повірить, що мільйони, витрачені на саморекламу і підкуп виборців, Владислав Атрошенко заробляє вирощуванням та торгівлею помідорами на базарі? «Сіверщина» радила Атрошенку гребти до берега — та він завжди на березі «зашибання бабла»…

Свого часу «самовисуванець» Атрошенко на власній прес-конференції жалівся, що через «перешкоди чиновників» не може отримати списків людей, яких він хоче «забезпечити слуховими апаратами і окулярами». На щастя, виборцям 206-го округу не треба ні того, ні іншого, щоб розібратися у справжній суті цього кандидата — 2002 року вони вже обирали його до Верховної Ради. Після чого тільки «лідера» й бачили — що в окулярах, що без них.

Він уже був помаранчевим, був тігіпковцем, а тепер хоче бути просто «тушкою» — бо людина, яка бігає по партіях, яка ставить бізнес вище за моральні цінності, це і є завтрашній голосувальник за все, що скажуть можновладці. Було вигідно — був з Ющенком. Було вигідно — був з Тігіпком. Нічого особистого — просто бізнес?

Петро КРИВЕНКО,
Чернігівський район (село не вказую, щоб його «орли» не приїхали розбиратися).



Теги:вибори - 2012, округ 206, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Петро, сколько тебе обещали за эту статейку, если не секрет ???
avatar