реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кампус почав з Тягнибока

Нещодавно відбулись онлайн-дебати: студенти зі всіх куточків України ставили свої питання політикам. Так свою діяльність розпочав новий молодіжний рух Campus 3.0.

Чернігів став першим містом, яке мало честь відкрити дебати своїми запитаннями. Олексій Француз та Ервін Міден ставили питання Олегу Тягнибоку, котрий став першим гостем проекту.

Чернігівський координатор Олексій Француз зазначив: "Останнім часом з’являється невпинне бажання махнути на все рукою і припинити будь-яку громадську активність. Бо дуже легко бути в режимі спостерігача і просто критикувати все підряд, не роблячи при цьому нічого. Але у такому випадку просто перетворишся в раба телевізора, обіцянок сучасних політиканів, постійного шукача дармової гречки тощо. Однак видатний отаман Іван Сірко сказав: «рабів до раю не пускають!».
Саме у проекті Campus 3.0 я вбачаю можливість створення України нової формації, яка позбавиться існуючої системи і змінить вектор розвитку нашої держави, користуючись принципами громадянського суспільства.

Проект спрямований в першу чергу на студентів, а також викладачів, громадських та політичних діячів, які об’єднались навколо однієї мети – майбутнього України. Адже тільки синергія дій «молодь-старше покоління» в повній мірі охопить всі нагальні проблеми, які хвилюють суспільство найбільше та перетворить їх у вимоги до сучасних політиків, що дозволить нам стати на шлях побудови справді європейської держави.

Сподіваюсь, що проект Campus 3.0 стане першим кроком нашого колективу до періоду змін в країні, адже настає новий час, час «ровесників незалежності». І тільки в наших руках майбутнє України. Неможна засуджувати наш народ, адже як казав Симон Петлюра: «У мене немає розчарування ні в нашому народі, бо він є таким, яким його зробили обставини. Ситуація, у якій він опинився сьогодні, не вічна, і не безнадійна. Змінити її залежить і від напруження власних сил. Треба працювати над цим всім і кожному, — в міру його сил і можливостей».

Учасниками проекту Campus 3.0 вже стали: Олег Тягнибок, Володимир Огризко, Денис Москаль, Віталій Кличко, Микола Томенко.

Онлайн-дебати транслюються на сайтах партнерів: BeTV, Українська правда, Кореспондент.net, Телекритика, Главком, LB.ua, Український тиждень, Радіо «Свобода» та Kyiv post.

Сам проект Campus 3.0 є спробою створити майданчик для академічної спільноти, де буде можливість дискутувати та координувати свою громадську діяльність. «Перш за все, це стосуватиметься питання формування власної громадянської позиції, розуміння політичних процесів у країні та спроби виробити власні способи впливу на них», - вважає координатор проекту Олександр Голубов.



Теги:студекнтський рух, Олексій Француз, кампус, Тягнибок, он-лайн дебати


Читайте також



Коментарі (0)
avatar