реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Камера не поверне змарнованого часу

Путін вважає, що в Женеві відбувся новий поділ світу і Росія знову є гравцем, а не піратом.

Переконаний, що Байден підстави так думати йому не давав, але Путін намагатиметься викрутити подальші події саме таким чином.

Завданням нової Адміністрації США є зцементувати західний світ і повернутися до політики єдиного голосу з ключових питань міжнародного порядку денного.

Саме тому, Німеччині та Франції надаватиметься провідна роль на європейському театрі, а Вашингтон намагатиметься не мозолити очі, займаючи нішу м’якої сили.

Як результат, важливі переговори щодо майбутнього України і тест на європейську єдність відбуваються сьогодні в Берліні.

Для Меркель важливо скористатися моментом і вирішити проблематику великого німецького бізнесу, який ніколи не був в захваті від «незрозумілої» для них війни на сході, через що страждали їх інтереси у торгівлі з Росією.
Путін не випадково наголошує, що йому немає про що домовлятися з Зеленським і про українське питання треба говорити в Вашингтоні. Але цим він розписується у власному безсиллі: незважаючи на військовий тиск, підкуп української еліти - Київ не став російським. Тому це не збіг, що програмна стаття престарілого маразматичного недоцаря про «адін народ» з’являється саме сьогодні. В надії, що в Вашингтоні і Берліні її прочитають. Бо адресати цієї статті - саме там. Він, в традиціях московського царя, випрошує ярлик на ханство.

Зеленський не приніс мир в Україну і не зможе домовитися з Заходом. Відсутня базова річ для цього - довіра. Білий Дім до офіційного українського керівництва ставиться з відвертою засторогою і не вірить у його спроможність на будь-які адекватні системні дії.

Всі зусилля Єрмака стати подвійним агентом теж зазнали невдачі. Бо коли ти торгуєш в кіоску - ти не встигаєш займатися іншою роботою.

Тому Зеленський, як Ленін в Смольному, мечеться і щодня сидить на награбованому, перебуваючи в жахові, що завтра його викинуть за двері. Захід і Росія це теж добре знають і розуміють, тому ніхто не поспішає і вирішує інші проблеми, інколи за наш рахунок.

Проблема лише в тому, що ми безжально втрачаємо час і можливості. І навіть довічне ув’язнення Зеленського та компанії буде лише одою справедливості, але не зможе компенсувати загублених людей і розтриньканих ресурсів.

Хоча, можливо, камера, де до кінця життя сидів Зеленський, стане доброю засторогою для його наступників.
І їх інавгурацію доцільно буде розпочинати саме в ній…

Володимир ОМЕЛЯН



Теги:агенти Москви, Володимир Омелян, команда ЗЕ, Єрмак


Читайте також



Коментарі (0)
avatar