реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Качанівка -- в книзі Фонду Віталія Шевченка

Уже в часи Харитоненка у качанівській садибі 1899 року було електричне освітлення, включаючи підвальні приміщення і припалацову територію. Парафіївський маєток, економії, цукровий завод, качанівська садиба мали між собою телефонний зв'язок. Гаряча і холодна вода була в апартаментах власників садиби. Для опалення приміщень використовували систему повітряного опалення.

Про все це йдеться у дослідженні Надії Товстоляк, що ввійшло до книги "Формоутворення культурно- побутового середовища палацово- паркових комплексів другої половини ХVIII -- початку ХХ століття". Матеріали міжнародної конференції, що відбулася 1-2 серпня минулого року, ввійшли до цього видання, яке щойно побачило світ.

Книга вийшла в серії "Качанівські читання" за сприяння Фонду Віталія Шевченка. Редакції "Сіверщини" книгу і вручив видавець -- народний депутат України кількох скликань, недавній голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко.

Серед авторів збірника -- відомі історики, культурологи Світлана Половнікова, Олександр Рахно, Олександр Коваленко, Микола Шкурко, Тарас Шевченко. Книга видана досить великим накладом -- 1 000 примірників, в ошатному оформленні.



Теги:Качанівка, парки, палаци, поміщицькі садиби, Фонд Віталія Шевченка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar