реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Кацапи підірвали Каховську ГЕС!

Найбільша штучна катастрофа нашого часу! Загроза підтоплення і аварії за Запорізькій атомній!

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у вівторок, 6 червня, коментуючи підрив росіянами Каховської ГЕС, заявила, що окупанти використовують чергову карту техногенного шантажу для того, щоб тиснути на Україну.

«Росіяни підірвали частину конструкції і використовують чергову карту техногенного шантажу для того, щоб тиснути на сили оборони та Україну. Немаючи сил чекати, звідки піде контрнаступ, вони намагаються спровокувати певну ситуацію», — сказала вона в ефірі телемарафону.За її словами, зрозумівши, що скоїли, росіяни, зараз самі евакуюються.

«Тому що в першу чергу постраждає лівий берег, оскільки він географічно нижчий і відповідно перша частина води, основне затоплення — припаде саме туди», — сказала вона.

Гуменюк заявила, що було розгорнуто техногенний штаб і населенню надають допомогу.

За її словами, критичного рівня вода, за оцінками фахівців, може досягти приблизно за п’ять годин, але чекати всі п’ять годин не треба — потрібно евакуюватися вже.

Гуменюк зазначила, что підрив ГЕС відзеркалюється на роботі ЗАЕС, але не треба нагнітати ситуацію і робити критичні висновки.

У ніч на вівторок, 6 червня, російські війська підірвали Каховську ГЕС. Містам і селищам нижче по Дніпру загрожує затоплення, його пік очікується через п’ять годин, ближче до опівдня. Влада Херсонської ОВА оголосила про термінову евакуацію.

Фото з сайту "Кореспондент"



Теги:російсько - українська війна, Каховка, диверсія, російський менталітет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar