реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Юрій Луценко: Силою розігнати Майдан не вдасться!

Саме тут, на Євромайдані, відбувається євроінтеграція. Саме тут - всупереч волі провладних політиків - українці будують своє майбутнє.

Кілька слів про події сьогоднішньої ночі. Я особисто з родиною до 7-ї ранку був тут. Можу сказати, що після всіх запевнень у «готовності до діалогу», влада була і залишається підлою і аморальною.

У перших колонах вони поставили курсантів перших курсів Академії внутрішніх справ. Це – діти. Тому, користуючись нагодою, звертаюся до матерів: їдьте у Київ і заберіть своїх дітей. Їх використовують як м'ясо, кидають у м’ясорубку спеціально для того, щоб спровокувати введення надзвичайного стану в Україні. Будь ласка, батьки усіх курсантів навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України, приїжджайте у Київ та забирайте своїх дітей із рук злочинців, котрі не нехтують можливими людськими жертвами.

Я сам особисто бачив вражаючу картинку, коли пацани із Внутрішніх військ опинилися в оточенні з усіх боків кількома тисячами демонстрантів. Демонстранти залишили їм коридор, віддали втрачену амуніцію і відправили назад у стрій.

Це разюча різниця з тим, як ведуть себе «беркутівці» з нашою молоддю. Як вони ганяли студентів по всьому Хрещатику й відбивали їм нирки і печінку.

Оце і є та різниця між Майданом, та бандою, що захопила владу в Україні.

Я ще раз звертаюся до матерів солдат внутрішніх військ, до матерів курсантів МВС – виходьте на вулиці, приїжджайте до військових частин, в навчальні заклади і Академію внутрішніх справ і забирайте своїх дітей.

Звертаюся до курсантів і солдатів внутрішніх військ – якщо Янукович підпише Митний союз із Путіним, то ви першими поїдете в Чечню.

Як екс-міністр внутрішніх справ я точно знаю, скільки російського ОМОНу пройшло через криваву м'ясорубку Чечні, і скільки могил,підкреслю – десятки тисяч могил, - вони залишили там.

Неприпустимо сьогодні стояти на боці влади, яка хоче повернути Україну у вчорашній день, у вчорашнє протистояння, у темряву середньовіччя.

Тому я звертаюся до курсантів, солдатів внутрішніх військ – виконувати злочинні накази і закази Конституція не велить. Ви маєте конституційне право не виконувати злочинні накази. Вчорашня консолідація Майдану вразила навіть міліцію. Я бачив як опускалися щити, я бачив як підбіг генерал Конопляник, який керує кримським «Тигром» і дав наказ відступити військам внутрішніх військ.

Фактично на боці режиму залишаються лише деякі підрозділи«Беркуту», їх не так багато в Україні. Рано чи пізно і вони усвідомлять ганебну роль, яку їм приготувало нинішнє керівництво України. Хочу іцим бійцям сказати: у вас є дорога на вихід. Вас загнали у глухий кут. У кожного з вас є можливість зробити вчинок. Пам’ятайте, як не стало у вас командирів після подій біля Гостинного двору. Ваш командир столичного «Беркута» Алєксандров був використаний, як брудна ганчірка, й викинутий. Те саме буде з усіма іншими.

Сьогодні я особисто стою на вулицях і бачу обличчя всіх офіцерів столичного та інших «Беркутів» і нікого з них не забуду. Солдати мають також пам’ятати: ніхто потім не зможе відмазатися тим, що виконував наказ. Злочинний наказ на побиття людей буде зарахований як злочин.

До п’ятниці у кожного з вас є час. До п’ятниці кожен з вас має прийняти рішення – ви на боці України, чи на боці банди, яка вами, людськими тілами - чіпляється за свої крісла, статки, свою перспективу бути разом у новому союзі з Росією.

Те, що відбувається зараз на вулицях має пройти через серйозний моральний вимір.

Ви повинні усвідомити - силою розігнати Майдан не вдасться. Будь-яке нарощування сили призводить до нарощування опору. Я абсолютно впевнений у тому, що Майдан як і був залишиться у центрі української столиці.

Влада, яка отримала зрозумілі три умови для початку мирних переговорів по врегулюванню політичної кризи нехтує ними і посилає до нас спецназ. Ми цього не боїмося. Ми до цього готові.

Ви можете зачистити барикади, але не можете зачис
тити свідомість мільйонів людей, які виходили і знову вийдуть на вулиці Києва.



Теги:Беркут, Майдан, Юрій Луценко, Внутрішні війська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar