реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Юля Тимошенко хоче головою в Чернігові Авер'янова...

Перша сесія новообраної Чернігівської обласної ради збереться завтра, 23 листопада. Звісно, головне питання - вибори голови, адже в умовах децентралізації саме голова ради стає провідною владною фігурою в області.

І тут, звісно, "авторітєти", які узаконилися з 90-х років у вигляді дрібного і середнього олігархату, хочуть взяти цю посаду під контроль. Тому завтра під виглядом партійних борінь ми будемо бачити боротьбу бандитів 90-х років за сьогоднішню презентабельну посаду.

На жаль, жодна партія (чи на щастя) не має змоги самостійно обрати голову - найбільше депутатських місць мають Блок Петра Порошенка "Солідарність" і Радикальна партія Олега Ляшка - по 12. Трохи менше - "Батьківщина" і ще менше "Наш край", та зовсім мало "Укроп" і Аграрна партія.

Правляча партія не може запропонувати яскраву кандидатуру, яка би виступала лідером - голові обласної держадміністрації Валерію Кулічу, який був першим номером списку, не з руки йти в раду. А ось Радикальна партія Ляшка претендує віддати посаду голови своєму першому номеру списку - заступнику начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій, недавньому керівнику прилуцької "Пожмашини" Олегу Авер'янову.

За даними "Сіверщини", на кандидатурі Авер'янова наполягає і лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко - їй радить друг Авер'янова, народний депутат Валерій Дубіль. Колись вони разом входили в одну групу "Європа", добре відому у Прилуках - Авер'янов, Дубіль, Мірошниченко та Варнвський. Останні два нині керують облспоживспілкою та "Ліками України". Спроба недавнього голови облради Миколи Звєрєва не те що зняти, а поворушити Варнавського прогнозовано закінчилася нічим, хоча "Ліки України" є комунальним підприємством обласної ради.

На заступника голови пропонується кандидат від "Батьківщини" - Іванов. Звісно, він із Прилук...

Дивною є участь у складі коаліції кількох депутатів від "Укропу" - проте, за нашими даними, першому номеру списку - Сергію Журману пообіцяна штатна посада голови бюджетного комітету.

Проте коаліції у складі РПЛ, "Батьківщини", "Укропу" не вистачає голосів - є 31, а потрібно для перемоги ще кілька. Відтак, буде йти торгівля...

Варіант коаліції у складі БПП, "Нашого краю" та Аграрної партії цілком можливий, але там теж хитка більшість і відсутність яскравих фігур.

Маркіян ЄВРОПЕЙСЬКИЙ



Теги:Юлія Тимошенко, Авер'янов, Чернігівська обласна рада, укроп, ДСНС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar