реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Юлія Тимошенко – на Чернігівщині

Народний депутат України, лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко разом зі своїм заступником по партії, народним депутатом Валерієм Дубілем відвідала Чернігівщину.

У селі Рябці під Черніговом, де розташоване одне з відділень СТОВ «Десна», вона спілкувалася з керівником сільськогосподарського підприємства Миколою Пономаренком. На полях «Десна» вирощують горох, соняшник, кукурудзу. Але найбільше славиться господарство картоплею, під яку торік відвели 235 гектарів. Цьогоріч планують вже 300. В основному віддають перевагу картоплі червоних сортів, оскільки вона менше вражається паршею, а відтак має кращий товарний вигляд.

Микола Пономаренко донедавна був президентом Всеукраїнської асоціації виробників картоплі. Пишається, що був причетний до розробки державної Програми розвитку галузі на 2021 рік. Під час зустрічі зайшла мова про продаж землі. Фермер виступає проти - на його думку, не можна допустити, аби іноземні банки та фонди скупили українську землю і залишили селян без годувальниці. Все що треба: запровадити мораторій на продаж та поліпшити умови кредитування фермерських господарств.

В Іванівці та Киянці народні депутати передали кисневі концентратори для місцевих амбулаторій та поспілкувалися з селянами.

Відвідали і обласну лікарню, де спілкувалися з головним лікарем Андрієм Жиденком. Мова йшла про запровадження страхової медицини та про боротьбу медиків з короновірусною інфекцією. Головний лікар відзначив заслугу народного депутата Валерія Дубіля в оснащенні приймально – діагностичного відділення. Цього разу лікарня отримала кисневе обладнання.
"Голос України"



Теги:село Рябці, Батьківщина, Юлія Тимошенко, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar