реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Йому було б лише 60...

Вадим Бойко - яскрава зірка української тележурналістики із 90-х. Його фірмову посмішку неможливо забути…
Він прожив лише неповні 30 років і був, мабуть,першим журналістом, який загинув у незалежній Україні.

Вадим Бойко народився 5 листопада 1962 року в Світловодську на Кіровоградщині. Навчався на факультеті журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка.

Працював редактором програми "Молодіжна студія "Гарт" на Українському телебаченні, яка була найбільш прогресивною телепрограмою того часу.

А передачі, які вів Вадим особисто, були найяскравішими. Їх чекали і обговорювали. Вадим рішуче виступав за справжню свободу слова, проводив журналістські розслідування.Порушував теми, про які тоді боялися говорити.
Вадим Бойко був яскравою непересічною особистістю, талановитим журналістом, депутатом Верховної Ради першого скликання. З його талантом і енергією він міг ще багато корисного зробити для України. Але… трагічно загинув 14 лютого 1992 року при нез´ясованих обставинах.

Офіційне розслідування трактувало подію, як нещасний побутовий випадок, але колеги та однодумці досі вважають, що Вадима вбили за вказівкою.
Талановитих, принципових, авторитетних завжди остерігаються у владі за будь-яких часів.

Сьогодні Вадим Бойко міг би святкувати ювілей. Згадаймо його з вдячністю за вірність професії, сміливість і свободу слова.



Теги:незалежна журналістика, Вадим Бойко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar