реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ярослав Джоджик: заяви Кириленка свідчать про непослідовність його політичної позиції

Народний депутат України Ярослав Джоджик вказує на некоректність та кон’юнктурність висловлювань екс-«нашоукраїнця» В’ячеслава Кириленка щодо намірів Віктора Ющенка та об’єднання «Нашої України» виключно відбирати голоси в об’єднаної опозиції.

«Здивований почути таку позицію саме від Кириленка – політика, який не тільки пройшов спільно з Віктором Ющенком більше 10 років, а й під час останньої виборчої кампанії особисто із своєю партією підтримував саме кандидата Ющенка як найбільш проукраїнського політика. Причому робив це у період, коли всі головні претензії до Ющенка як політика і Президента абсолютно чітко і однозначно уже були сформовані. Сьогодні ж елементарна кон’юнктура та участь у іншому політичному проекті, окремих представників якого Криленко ще недавно звинувачував у зрадництві і злодійстві, змушує його перекреслювати свою персональну позицію і використовувати цю ж риторику уже до вчорашніх соратників», – наголошує Ярослав Джоджик.
Він додає, що аморальними заяви Кириленка робить і той факт, що саме завдяки авторитету Віктора Ющенка і його політичної сили «Наша Україна» він свого часу став народним депутатом.

«Сьогодні ж амбіції та бажання вкотре потрапити у парламент беруть верх над етичними цінностями і змушують Кириленка ставати на захист тих речей, проти яких він ще недавно особисто категорично виступав», – зауважує Ярослав Джоджик.
На його думку, вустами екс-«нашоукраїнця» об’єднана опозиція також намагається нав’язати суспільству оманливу думку, що з-поміж націонал-демократичних сил лише об’єднана опозиція має шанси сьогодні подолати 5-відсотковий бар’єр під час парламентських виборів 28 жовтня.

«Об’єднання патріотичних сил на чолі із Ющенком у складі «Нашої України», УНП (кожній із яких особисто Кириленко присвятив багато років), інших політичних партій та громадських організацій при всіх складностях виборчого процесу демонструє очевидну динаміку політичної активності. Розвінчування політичних міфів стосовно різних етапів помаранчевого періоду приводить до повільного, але очевидного відновлення довіри і зростання шансів на проходження до Верховної Ради партії «Наша Україна». Про це свідчать останні масові зустрічі у Івано-Франківській,Тернопільській, Житомирській, Львівській областях, а також соціологічні дослідження.

На моє переконання, українець, який переживає за українську справу (а саме таким я завжди бачив В’ячеслава Кириленка), мав би бути ініціатором того, щоб справжні українці із об’єднаної опозиції агітували суспільство голосувати не тільки за «Батьківщину», а й за патріотів із об’єднання «Наша Україна», УНП та КУН.



Саме так у 2002 році діяли представники «Нашої України», коли на зустрічах закликали громадян голосувати не тільки за свою політичну силу, а й за «Батьківщину», стосовно проходження якої у 2002 році існували ризики. Тому я закликаю нашого вчорашнього соратника Кириленка бути вищим від сьогоднішньої кон’юнктури і проявити себе як далекоглядний політик», – підсумував Ярослав Джоджик.

Прес-служба «Нашої України»





Коментарі (1)
avatar
1
НУ - НУ, ТИ ЩО З ПЕЧІ ВПАВ !

НЕ в ту корзину Ви хлопці з УНП поклали свої яйця...
avatar