реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Янукович виклав карти?

І вони дуже неприємні для Москви – переконаний відомий російський історик Віктор Мироненко.

Крах російської політики на українському напрямку визнав на відеоконференції у Чернігові доктор історичних наук, керівник Центру українських досліджень Інституту Європи Російської Академії Наук Віктор Мироненко.

"Після прочитання статті Віктора Януковича у «Дзеркалі тижня», -- переконаний Віктор Мироненко, -- російське керівництво буде дуже невдоволеним тим, що побачить у такому дзеркалі. А на Україну воно дивиться саме як на дзеркало".

Віктор Мироненко:»Геополітичне позиціонування України в статті описано так: унілітаризм (США треба слухатися); помірний «орієнталізм» чи навіть «сінтоїзм» (треба поглядати на Китай); «полонізм» (Польща - стратегічний партнер України); всестороннє співробітництво з Європейським Союзом і лише «добросусідські» стосунки з Росією.

Якщо називати речі своїми іменами, це безсумнівний зовнішньополітичний провал російської адміністрації на українському напрямку».

• Чернігівець, що живе у Москві, Віктор Мироненко малює найгірший варіант розвитку подій:» Ставлення нинішньої і нової російської адміністрації до України може перейти від пошуку засобів впливу на неї до ворожої байдужості в найгіршому «грузинському» варіанті; виявляться остаточно закритими шляхи модернізації, що передбачали для України широкий доступ на російський ринок і помірні ціни на енергоносії; Україні доведеться піти по шляху, який на відміну від Росії їй вдавалось обминути на початку 90-х, по шляху «шокової терапії»: підвищення цін, скорочення соціальної підтримки, згортання кооперації у високотехнологічних галузях (космос, авіація, суднобудування) і закриттю відповідного виробництва».

Великий політичний покер щодо України закінчився – Віктор Янукович виклав карти і це доведеться зробити всім учасникам світової гри.

Віктор Мироненко попереджує, що зима буде довгою і холодною. В прямому і переносному смислах. Проте чи варто так песимістично дивитися на події, якщо все це -- і відключення, і розрив кооперації, і інші "братські" дії ми вже переживали. І нівроку.

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:Дзеркало тижня, Янукович, відключення електроенергії, Україна -Росія, ціни на газ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Це - окозамилювання та напускання туману. Насправді януковичі як були у фарватері Кремля, так і залишаться. Хіба тактику та піарників змінять. Як казав режисер Станіславський:"Не вірю!"
avatar